Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Οι Τούρκοι απειλούν θεούς και δαίμονες (πετώντας πάνω από το Αιγαίο), αλλά διαμαρτύρονται και κατηγορούν την Ελλάδα! (video)

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ο  Χουλουσί Ακάρ και τουρκικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν σε αεροπορική βάση εκπαίδευσης, με τον Τούρκου Υπουργό Άμυνας να πετά μάλιστα πάνω από το βόρειο τμήμα του Αιγαίου με F-16 και να προχωρά και σε προκλητικές δηλώσεις. Στόχος φυσικά η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, με απειλές προς πάσα κατεύθυνση ακόμα και με επανάληψη του 1974 και της εισβολής στην Κύπρο!

«Περνάμε πολύ ευαίσθητη περίοδο, πολύ κρίσιμη, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, και τα συμφέροντα μας, σε γη, αέρα και θάλασσα. Η πολιτική και εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους τους γείτονες. Από την άλλη πλευρά, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα δικαιώματά μας και ότι δεν θα ανεχόμαστε οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων και των νόμων μας», ανέφερε αρχικά ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Η συνέχεια του παραληρήματος: «Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι έχει δίκιο με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στη λογική,  λέγοντας ότι έχει τη Γαλλία και την ΕΕ πίσω της. Ακόμα κι αν έρθει όλος ο κόσμος μαζί της, δεν μπορεί ποτέ να μας πει δύο και δύο κάνει πέντε που λέει τώρα. Αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω της, δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι δύο και δύο κάνει τέσσερα».

Λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 νησιά «κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης», ο Ακάρ πρόσθεσε υποκριτικά: «Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο μετά από αυτό, αλλά παρόλα αυτά εμείς θέλουμε διάλογο».

Για συνεχίσει ξεσπαθώνοντας κατά της Γαλλίας: «Ελλάδα και Τουρκία … Αλλά εδώ, υπάρχουν νταήδες που είναι δύσκολο να τους κατανοήσει κανείς. Για παράδειγμα, η Γαλλία, δεν είναι εγγυήτρια, δεν έχει κάνει συμφωνία, δεν είναι ο εκπρόσωπος της ΕΕ, με τι δικαίωμα έρχεται εδώ; Δεν κυνηγάμε ούτε την ένταση, ούτε τον εκφοβισμό. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με πίστη, γνώση, λογική, επιστήμη, νόμο, σαφώς και ρητά. Κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό. Στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και κάνουν νταηλίκια, κάνουν ισχυρισμούς και παίζουν τον ρόλο του προστάτη αγγέλου. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Θα έρθουν και θα φύγουν όπως ήρθαν».

Δεν παρέλειψε και απειλές τύπου 1974: «Η Κύπρος είναι η εθνική μας υπόθεση και όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας εκεί το 1974, είμαστε στην ίδια θέση να το κάνουμε και 2020», ενώ για την απόφαση των ΗΠΑ της μερικής άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ο Ακάρ ξεφώνισε: «Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».

Η Ελλάδα φταίει, λέει ο Ερντογάν!

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη, o Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα γράφει η Hurriyet, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα: «Στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας».

Για να συνεχίσει με βέλη κατά της Ελλάδας, αλλά και δήλωση ετοιμότητας για διάλογο! «Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία».

Άρωμα προβοκάτσιας με αφορμή το Καστελλόριζο; Η Ελλάδα ως «κράτος-μαφία»!

«Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κινδυνεύσουν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο Anadolu, του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, με αφορμή δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας που γνωστοποίησε τα στοιχεία των δημοσιογράφων του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu που ταξίδεψαν από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο, σε μια προσπάθεια να… αποκαλύψουν τη στρατικοποίησή του!

Και συνέχισε με κατηγορίες κατά της Ελλάδας: «Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolou στο Καστελόριζο. Όταν οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, στην οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία».

Το φερέφωνο του Ερντογάν θέλει να στήσει «ασπίδα στην Γαλάζια Πατρίδα» και να κάνει Συρία το Αιγαίο!

Κορωνίδα των επιθέσεων κατά της Ελλάδας και της παραφροσύνης της Τουρκίας είναι η εφημερίδα Yeni Safak, η οποία θέλει να γίνει… Συρία το Αιγαίο, παίζοντας με το όνομα της τουρκικής επιχείρησης στη χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ (Εαρινή Ασπίδα).

«Η ασπίδα αυτή τη φορά θα στηθεί στην γαλάζια πατρίδα. Η Τουρκία έχει δικαίωμα να τη στήσει στην πράξη. Στο επίκεντρο της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το νομικό status των αμφισβητούμενων νησιών. Η Ελλάδα διαμέσου αυτών των νησιών επιδιώκει να κυριαρχήσει σε μία ευρεία περιοχή στη Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει το φερέφωνο του Ερντογάν.

Και συνεχίζει παραθέτοντας τους δικούς της χάρτες για το Αιγαίο, σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται Τούρκοι… ειδικοί μιλώντας για στρατιωτική δράση: «Οι ειδικοί αναφέρουν πώς η κυριαρχία των Δωδεκανήσων από νομική σκοπιά, πλέον έχει φτάσει να μην ανήκει στην Ελλάδα και σχολιάζουν πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Τουρκία στο θέμα των Δωδεκανήσων έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει κατάσταση στην πράξη. Με διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να αποσπαστεί κάτι από την Ελλάδα. Με μια στρατιωτική επιχείρηση του τύπου Θαλάσσια Ασπίδα Νησιών δημιουργώντας μια ντε φάκτο κατάσταση, μετά μπορεί να την επιβάλει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Με κόκκινο χρώμα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που η Άγκυρα αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρατούνται ακόμα 8 Πακιστανοί για την υπόθεση τρομοκρατίας – Νέα στοιχεία για την επιχείρηση...

Μοσάντ: Γνωστός στρατολογητής ο «εγκέφαλος» - Επιλέγει κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους

Το αποφάσισε: Που θα είναι υποψήφιος ο Βασίλης Καρράς

Μετά την περιπέτεια της υγείας του και επιστρέφοντας ανανεωμένος και αδυνατισμένος, ο αγαπημένος τραγουδιστής...

Μυστήριο στη Βουλιαγμένη: Σε βίλα γνωστού επιχειρηματία βρέθηκε νεκρή μια 33χρονη Πολωνή!

Μια περίεργη υπόθεση εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές των νοτίων προαστίων, καθώς είναι σε εξέλιξη...

Στο εβραϊκό εστιατόριο που ήταν στόχος των Πακιστανών, δείπνησε ο Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε απόψε το Chabad House στου Ψυρρή και δείπνησε...

Σοκ στο Πέραμα: Ιρακινός κακοποίησε σεξουαλικά εξάχρονη στην αποθήκη του πλυντηρίου αυτοκινήτων που εργαζόταν!

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού (με ιρακινή υπηκοότητα) στο Πέραμα, που κατηγορείται για γενετήσιες...

Καθηγητής τέρας στη Ρόδο: Ασελγούσε από τα 10 της σε μαθήτριά του!

Κάτι πολύ στραβά πηγαίνει στην κοινωνία μας, καθώς καθημερινές πλέον είναι οι υποθέσεις σεξουαλικής...

Σοβαρές ζημιές στο αντιτορπιλικό «Βέλος»: Οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν τους κάβους και το έριξαν...

Εικόνες ντροπής, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο αντιτορπιλικό Βέλος, σύμβολο του...

Βαλίτσα με ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε βαλίτσα που βρέθηκε σε σπίτι στη Σταυρούπολη, η οποία...

Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής: Ο λυράρης που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, δεν είναι...

Με αφορμή το τραγικό γεγονός που βγήκε στη δημοσιότητα και αφορά «καλλιτέχνη» της Κρητικής...

Ξεκινούν απόψε δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train

Στις ράγες μπαίνουν απόψε δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train. Σύμφωνα με ανακοίνωση της...

«Να σκοτώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε… Προχωρήστε!» – Τι έλεγαν οι Πακιστανοί με τον αρχηγό...

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές...

Τέμπη: Εκτός ΜΕΘ η Δάφνη, η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου – «Χρειάζεται προσοχή»

Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η Δάφνη, μια από τους επιβάτες που κατάφεραν...

Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: ΙΧ καρφώθηκε σε τοίχο σπιτιού!

Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Πύργου ένας άνδρας και μια γυναίκα που επέβαιναν...

Στον νεκρό διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ θα ρίξει την ευθύνη ο επιθεωρητής!

Στο Κωνσταντίνο Χρυσάγη, τον 66χρονο διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ ο οποίος έχασε την ζωή...

Αρνείται κάθε ανάμειξη με το δίκτυο των Πακιστανών η πρεσβεία του Ιράν

Κάθε εμπλοκή στο τρομοκρατικό δίκτυο των Πακιστανών, που ήθελαν να χτυπήσουν εβραϊκούς στόχους στην...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό...

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα...

Σοκάρει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στον Εύοσμο

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει ένα 14χρονο κορίτσι στον Εύοσμο,...

Όλαφ Σολτς: Μετακυλίει το κραχ της Deutsche Bank στην Ε.Ε.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας γνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα...

Αποδοκιμασίες και σκληροί χαρακτηρισμοί στον 28χρονο ποδοσφαιριστή που ασελγούσε σε 4χρονο

Κόπηκε ο ήχος από βίντεο της ΕΡΤ λόγω των σκληρών εκφράσεων των συγγενών!

NEWSROOM