Η δικηγόρος του γηροκομείου στο Μαρούσι λύνει το μυστήριο: «Έτσι μπήκε ο ιός»

Must Read

Δεν υπήρξε κανένα «κενό ασφαλείας» στον οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκαν πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, διαβεβαιώνει η δικηγόρος της μονάδας.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι ΜΑΖΙ», η κυρία Σ. Παραστατίδη επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στο γηροκομείο στο Μαρούσι τηρήθηκαν στο έπακρο: «σαφώς και τηρήθηκαν τα μέτρα, τηρήθηκαν στο έπακρο. Από 28/8 παρουσιάστηκε ύποπτη περίπτωση φιλοξενούμενου με συμπτώματα εγκεφαλικού, η οποία έπρεπε να διακομιστεί στο Λαϊκό. Εμείς, με την υποψία και μόνο της περίπτωσης που υπήρχε τότε, ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ κατά τη διακομιδή του στο Λαϊκό. Και ιδιωτικά η μονάδα, από την ημέρα εκείνη αυθημερόν και τις επόμενες δύο ημέρες, προέβη σε ελέγχους σε ιδιωτικά εργαστήρια με τεστ κορωνοϊού σε εργαζομένους και φιλοξενουμένους», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «η μονάδα έχει πιστοποίηση, έχει ειδικές απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν επισκεπτήρια. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πώς κόλλησε 100%, υπάρχουν ερωτηματολόγια, γίνεται ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και εμείς, ως επιχείρηση, έχουμε δημιουργήσει ερωτηματολόγια για τους εργαζομένους μας, τα οποία καθημερινά συμπληρώνουν».

Θετικός μετά από δύο αρνητικά τεστ

Η κ. Παραστατίδη ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, τονίζοντας ότι «επειδή ο χρόνος επώασης είναι διαφορετικός από άτομο σε άτομο, υπήρξε ο ένας εργαζόμενος που βγήκε θετικός, βγήκε θετικός έπειτα από δύο τεστ αρνητικά. Ιδιωτικά η επιχείρηση μπήκε στη διαδικασία για να κάνει, ούτως ή άλλως όσοι γυρνούν από διακοπές… Κάθε εργαζόμενος για να μπει στην επιχείρηση να εργαστεί μετά από άδεια, έπρεπε να προσκομίσει αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος είχε δύο αρνητικά τεστ. Η μονάδα, όταν θεώρησε ότι έχει υποψία κρούσματος την Παρασκευή, ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, χωρίς να υπάρχει ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This