Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για κρούσμα σε ξενώνα τοξικομανών του Δήμου Αθηναίων

Must Read

Εντείνεται η αγωνία των υγειονομικών Αρχών για τα κρούσματα κορωνοϊού στις κλειστές δομές, καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε μία περίπτωση του ιού στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων που λειτουργεί ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε ο δήμος, ένας ωφελούμενος της δομής ανέβασε πυρετό τα ξημερώματα και αφού εξετάστηκε από το υγειονομικό προσωπικό, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα Covid-19 και έπρεπε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση.

Λίγες ώρες αργότερα, η ενημέρωση του νοσοκομείου ανέφερε πως το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο ωφελούμενος ήταν θετικό και γι’ αυτό έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως στον ξενώνα τηρήθηκαν άμεσα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα έγινε απολύμανση, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο θα κάνει τεστ για τον ιό στους 80 φιλοξενούμενους και σε όλο το προσωπικό, που είναι 33 άτομα.

Ο ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση, ενώ για το κρούσμα ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο αριθμός δεν είναι πάντα σταθερός

Πάντως, μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να αναφέρει ότι οι φιλοξενούμενοι είναι 80 στον ξενώνα, ο οποίος λειτουργεί σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην οδό Χαλκοκονδύλη, σε συνεργασία του δήμου με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των ωφελουμένων δεν είναι πάντα σταθερός.

Αυτό το γεγονός προκαλεί προβληματισμό για το πώς θα γίνει με σωστό τρόπο η ιχνηλάτηση, ώστε να εντοπιστούν και τυχόν άλλα κρούσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This