Γιατί ο υφ. Προστασίας του Πολίτη λέει «όχι» στα μαζικά τεστ κορωνοιού σε όλους τους Αστυνομικούς

Must Read

Αρνείται η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τη διεξαγωγή μαζικών τεστ κορωνοϊού σε όλους τους αστυνομικούς, ενώ εκτός συζήτησης παραμένουν και τα τεστ στο προσωπικού της ΕΛΑΣ που επιστρέφει στην υπηρεσία μετά τις θερινές διακοπές.

Παρά τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα και παρόλο που οι αστυνομικοί αφενός έρχονται σε επαφή με δεκάδες άτομα καθημερινά και αφετέρου επωμίζονται τα νέα βάρη που έχει φέρει ο κορωνοϊός, όπως οι καθημερινοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, η πολιτεία δεν φαίνεται διατεθειμένη να τους προστατεύσει, προχωρώντας σε οριζόντια μέτρα.

Μιλώντας από τη Βουλή και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέκου Τριανταφυλλίδη (ΣΥΡΙΖΑ), ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, έμεινε μόνο στις διαπιστώσεις και τα ευχολόγια.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι ο μοριακός έλεγχος για τον κορωνοϊό δεν είναι πανάκεια και δεν συμμερίστηκε την ανάγκη να υποβληθούν σε δωρεάν (η λέξη κλειδί προφανώς) τεστ όλοι οι αστυνομικοί. Ο ίδιος, χαρακτήρισε το τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό «σύνθετο ζήτημα» το οποίο προβλημάτισε την πολιτική ηγεσία και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ που βρίσκονται, όπως είπε, σε καθημερινή επαφή με τον ΕΟΔΥ.

Επιχείρησε μάλιστα να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως δεν χρειάζεται να υποβληθούν όλοι σε τεστ, θυμίζοντας την επιχειρηματολογία των πρώτων μηνών εμφάνισης του κορωνοϊού, η οποία πλέον έχει εγκαταλειφθεί από όλους.

Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι το μοριακό τεστ θα καταδείκνυε την κατάσταση του αστυνομικού τη συγκεκριμένη ημέρα, γεγονός που δεν αποκλείει να είναι κάποιος θετικός το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ένα αρνητικό τεστ – σύμφωνα πάντα με τον Λευτέρη Οικονόμου – θα μπορούσε να «μεταδώσει» ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας και να οδηγούσε σε χαλάρωση των ενδεδειγμένων μέτρων (σ.σ. γιατί τότε γίνονται τα τεστ; Ας μην κάνει κανείς…)

Από την άλλη, ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε «επιβεβλημένο» τoν δωρεάν μοριακό έλεγχο και την παροχή όλου του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού στους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση της covid 19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This