Ούτε ευρώ για οδοιπορικά δεν έχουν πάρει στρατιωτικοί του Υγειονομικού καταγγέλλει η ΠΟΕΣ

Must Read

Δεν φτάνει που οι στρατιωτικοί μας -τις κρίσιμες αυτές εθνικά στιγμές- έχουν μετατραπεί σε «εργαλεία» για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, η οποία μια τους στέλνει να φροντίζουν παράνομους μετανάστες και την άλλη να ελέγχουν για κορωνοϊό τους τουρίστες, μένουν και απλήρωτοι.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, οι στρατιωτικοί του σώματος του Υγειονομικού που έχουν μεταφερθεί στη Λήμνο δεν έχουν πάρει ούτε ένα… λεπτό του ευρώ για τα οδοιπορικά, τα έξοδα διανομής και σίτισης και, όπως είναι φυσικό, αντιδρούν, αφού πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα παραπάνω. Με δεδομένους τους ήδη πενιχρούς μισθούς που λαμβάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η οποία υποσκάπτει το ηθικό του Στρατεύματός μας.

Από ό,τι φαίνεται η ευθύνη για την κατάσταση βρίσκεται στους ώμους του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς, όπως ο ίδιος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, οι προβλεπόμενες για το ένστολο προσωπικό δαπάνες περί οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής και σίτισης, που αφορούν στο εν λόγω, αξιοποιούμενο για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού σε σημεία εισόδου της χώρας, στρατιωτικό προσωπικό, καλύπτονται από τον προϋπολογισμό εξόδων του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Καλά θα κάνουν λοιπόν στη ΓΓΠΠ να ασχοληθούν άμεσα με το πρόβλημα. Και εάν αυτό δεν λυθεί, ίσως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έπρεπε να αποσύρει άμεσα τους στρατιωτικούς και να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του. Γιατί σίγουρα η αποστολή του Στρατεύματος δεν είναι να μπαλώνει τρύπες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This