Τρίτη 3/8/2021

Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση του 6ου Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ η πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη συμμετοχή στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου του έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής», προϋπολογισμού περί τα 170.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διαγωνιστική διαδικασία, στο δεύτερο και τελικό στάδιο τα έξι σχήματα που επιλέχθηκαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές και τεχνικές προσφορές.

Στο τελικό στάδιο έχουν περάσει έξι υποψήφιοι, συγκεκριμένα η κοινοπραξία της Μυτιληναίος με τις Rover Maritime SL και HDK, η Archirodon Group, μια κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ, η κοινοπραξία Intrakat – Intercantieri Vittadello – Sales, η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Etermar – NV Besix και η κοινοπραξία Acciona Construccion – Dredging International.

Το έργο «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής» αποτελεί μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει η ΟΛΘ Α.Ε. στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. και πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τη θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη λιμενική βιομηχανία, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία εμπορευματοκιβωτίων κύριων γραμμών (Ultra Large Container Vessels) χωρητικότητας έως 24.000 TEUs.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, το έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή νέου πρόσθετου κρηπιδώματος μήκους 513 μέτρων, εκ των οποίων τα 470 μέτρα έχουν ωφέλιμο βάθος -17,7 μ.
  • Την κατασκευή πρόσθετης χερσαίας ζώνης, πλάτους 306,5 μέτρων, κατά μήκος του νέου πρόσθετου κρηπιδώματος.
  • Συμπληρωματικά έργα υποδομής, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργικότητα του νέου κρηπιδώματος και της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ