Έχει «γονατίσει» από τις ελλείψεις το «Θεαγένειο» αντικαρκινικό νοσοκομείο – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Must Read

Σοβαρότατες ελλείψεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως λένε, συνέχισε να λειτουργεί απρόσκοπτα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά τις ελλείψεις που έχει.

«Κοινή πεποίθηση είναι ότι το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο, στην υπερπροσπάθεια και στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων του, οι οποίοι μάλιστα είναι εκτός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν εν όψει της κινητοποίησής τους στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο είναι πάνω από 200 (125 στη νοσηλευτική υπηρεσία, 30 στην ιατρική, 25 στη διοικητική, 35 στις υπόλοιπες ειδικότητες κ.λπ.) και ένα μέρος των κενών αυτών θέσεων καλύπτεται από συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα και αν σταματήσουν να εργάζονται, κατά γενική ομολογία το νοσοκομείο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, ενώ μόνιμες προσλήψεις στο νοσοκομείο έχουν να γίνουν από το 2018.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι οι επικουρικοί συμβασιούχοι, που ήρθαν το προηγούμενο διάστημα λόγω Covid, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων του τελευταίου χρόνου.

«Σε ειδικότητες όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης, όπως το νοσηλευτικό, ήρθαν μόνο 11 εργαζόμενοι, και στους τραυματιοφορείς μόνο ένας, και αυτός τέλος Αυγούστου», λένε χαρακτηριστικά, ενώ τονίζουν ότι οι αναρρωτικές άδειες αυξάνονται σημαντικά, λόγω εντατικοποίησης της εργασίας και του εργασιακού στρες.

Οι υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, η τεχνική υπηρεσία και η φύλαξη λειτουργούν με εργολάβο, ενώ το επικουρικό προσωπικό παραμένει με παράταση συμβάσεων έως το τέλος του 2020. Προβλήματα προκύπτουν επίσης από την αστάθεια του πληροφοριακού συστήματος και της λειτουργίας των servers, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση στην υπόλοιπη αποθήκη του φαρμακείου, ενώ υπάρχει και πρόσθετο πρόβλημα στη διαχείριση των συνταγών.

Και το πιο σημαντικό: «Όποιος επιστρέφει στη δουλειά έπειτα από δύο εβδομάδες άδειας υποχρεούται να κάνει το τεστ, όποιος λείπει μία εβδομάδα όχι. Το σοβαρότερο από όλα είναι ότι, γυρίζοντας κάποιος στη δουλειά, κάνει το τεστ και επιστρέφει στα καθήκοντά του χωρίς να έχει βγει το αποτέλεσμα! Και αυτό επειδή δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να καλύψει τις βάρδιες» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του «Θεαγένειου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This