Το πονηρό νατοϊκό σχέδιο για να μπλοκαριστούν οι ελληνικές αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών

Must Read

Όπως γράψαμε και χθες στο newsbreak.gr, το ΝΑΤΟ με μπροστάρη τον Γενς Στόλτενμπεργκ και τη στήριξη της αμερικανικής και της γερμανικής διπλωματίας, πιέζει την Ελλάδα να υπογράψει «τεχνική συμφωνία» (μηχανισμός αποτροπής συγκρούσεων; αποστάσεις δυνάμεων; κλείσιμο ηλεκτρονικών συστημάτων; μαχητικά χωρίς πυραύλους;) για αποκλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία. Επιχειρείται το στρίμωγμά μας στα σχοινιά και ο συμβιβασμός με ό,τι μας επιβάλλουν.

Την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν να αλωνίζουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιλέγοντας ρητορική από μόνη της αναιρεί τις όποιες σκέψεις για διάλογο, ο έξωθεν σχεδιασμός αποτυπώνει ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα σε βάρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ στην ιστοσελίδα militaire.gr, στην προτεινόμενη ατζέντα του ΝΑΤΟ τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα πλησιάζουν μόνο σε απόσταση ασφαλείας τα τουρκικά αεροσκάφη, ώστε να μην υπάρξει ατύχημα. Δηλαδή, θα απαγορευτεί στα ελληνικά μαχητικά να αναχαιτίζουν τα τουρκικά, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη να αποχωρούν από την περιοχή ταυτοχρόνως και τα τουρκικά μαχητικά!

Πρόκειται περί παλιάς τουρκικής πρότασης του 2000 προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τις ασκήσεις στο Αιγαίο, τις οποίες είχε απορρίψει συλλήβδην η τότε στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΑ υπό τον πτέραρχο Λυτζεράκο. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεχθεί τώρα αυτή την παλιά τουρκο-νατοϊκή πρόταση εγείρεται αυτομάτως θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Και αυτό γιατί αν τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονται εντός του Διεθνούς Εναερίου Χώρου στο Αιγαίο ή στην Αν. Μεσόγειο, δεν υπάρχει θέμα. Αν όμως τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν (όπως γίνεται συνήθως) στον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ., ενώ αναγνωρίζουν μόνο τα 6 ν.μ. ως ελληνικό εναέριο χώρο, τότε παραβιάζουν ελληνική κυριαρχία. Και γι’ αυτό τα ελληνικά αεροσκάφη είναι υποχρεωμένα να αναχαιτίσουν τα τουρκικά, λόγω παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας. Αν δεν το πράξουν, δηλαδή δεν αναχαιτίσουν τους Τούρκους, όπως θέλει η τωρινή νατοϊκή πρόταση, τότε εγείρεται θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Η νατοϊκή πρόταση για τα ΜΟΕ, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί στις προηγούμενες επαφές μεταξύ Μέρκελ – Τραμπ – Στόλτεμπεργ – Ερντογάν, μεθοδεύει την αποχώρηση όλων των πολεμικών πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) από την Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή, τα τουρκικά πλοία θα αποχωρήσουν από την περιοχή των τουρκικών ΝΑVΤΕΧ για έρευνες του Oruc Reis, αλλά θα αποχωρήσουν και τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This