Πέμπτη 24/6/2021

Η ΕΥΑΘ θα μοιράσει 5.000 βαμβακερές μάσκες σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Πέντε χιλιάδες βαμβακερές μάσκες πολλαπλών χρήσεων θα μοιράσει μέσω των δήμων σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προς ενίσχυση των προσπαθειών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες και προκάλεσε θετική ανταπόκριση, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «το παράδειγμα της ΕΥΑΘ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κι άλλοι οργανισμοί».

Τη Δευτέρα 14/9, ημέρα αγιασμού στα σχολεία της χώρας, η διοίκηση της ΕΥΑΘ θα μοιράσει συμβολικά μάσκες στους μαθητές του 15ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης, στην Καρόλου Ντηλ 24, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου. Το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε τυχαία, αλλά οι μάσκες θα φτάσουν σε όσο περισσότερα σχολεία είναι δυνατό, προκειμένου να τις δώσουν οι καθηγητές στους μαθητές και να αποφευχθούν μπερδέματα, ενώ θα βοηθηθούν και οι «ξεχασιάρηδες» μαθητές, που δεν θα έχουν πάρει τη μάσκα από το σπίτι τους.

Ο κ. Καράογλου εξήρε την προσπάθεια αυτή και θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ζητώντας από όλους να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ