Όταν υπάρχει θέληση και μεράκι… Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη δημιουργούν τη δική τους τράπεζα σπόρων!

Must Read

Το δύσκολο επάγγελμα του αστυνομικού είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να επιτρέψει σωστή διατροφή, αλλά ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μπήκε δυναμικά στη μάχη για ποιοτική τροφή στο καθημερινό τραπέζι, με τη δημιουργία της δικής του τράπεζας σπόρων.

«Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε, να φυλάξουμε και κυρίως να διαδώσουμε τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών στην αστυνομική “οικογένεια” της περιοχής μας» εξηγεί ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αποστόλου, ο οποίος εξηγεί τους λόγους που ώθησαν τον όμιλο να αναλάβει αυτή τη δράση: «Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της μας αφορούν όλους. Πρέπει όλοι να δράσουμε, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου μας».

Με συμπαραστάτη τον Δήμο Θέρμης και «ψυχή» της προσπάθειας τον συνάδελφό τους Χρήστο Τσολερίδη, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να αποκτήσουν τη δική τους τράπεζα σπόρων, δίνοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους τους πρωτίστως, αλλά και σε πολίτες, να καλλιεργήσουν γηγενείς σπόρους και να απολαύσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους απευθείας στο πιάτο τους. «Στο όλο εγχείρημα βρήκαμε σύμμαχο τον Δήμο Θέρμης και τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος αποδέχθηκε με χαρά να παραχωρήσει ένα κομμάτι γης από τον δημοτικό λαχανόκηπο» εξηγεί ο κ. Αποστόλου.

Η δημιουργία τράπεζας σπόρων δεν είναι, ωστόσο, η μόνη δράση της ομάδας περιβάλλοντος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. Από τις πρώτες δράσεις της, όταν πρωτοσυστάθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ήταν να προμηθεύσει με πάνινες τσάντες τους αστυνομικούς και να προωθήσει τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού μιας χρήσης στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, προκειμένου να γίνει «περιοχή χωρίς πλαστικό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος επισήμανε: «Η δράση είναι πολύ ωραία και θα είμαστε συμπαραστάτες σε παρόμοιες ενέργειες και από άλλους φορείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This