Κορωνοϊός – Σύψας: «Οριζόντια τα νέα μέτρα στην Αττική» μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (video)

Must Read

Την πεποίθηση ότι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τουλάχιστον ως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, ο οποίος, μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους γονείς σε ό,τι αφορά την επιστροφή των παιδιών στο σπίτι.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα που θα ισχύουν για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα.

«Η μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής για παιδιά άνω των δύο ετών. Στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό η μάσκα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν θα πιεστούν πολύ. Θα τη βγάζουν τα παιδιά στο διάλειμμα για να μην κουράζονται, ενώ το διάλειμμα γίνεται σε ανοιχτό χώρο και η τάξη δεν θα αλληλεπιδρά με τις άλλες, θα είναι ένα κλειστό σύστημα», τόνισε.

Ο κ. Σύψας εξήγησε πως όταν γυρίζει το παιδί από το σχολείο, οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Εγώ θα του έπλενα τα χέρια, θα του άλλαζα τα ρούχα και θα έχω ένα σπίτι που είναι καλά αεριζόμενο. Αν υπάρχουν ηλικιωμένοι, θα τους έχω παραπάνω προσοχή», είπε.

Δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Ϋγείας (ΠΟΥ) για τη χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι απαραίτητη στα παιδιά κάτω των έξι ετών, ο κ. Σύψας διευκρίνισε: «Ο ΠΟΥ, όταν έβγαλε αυτά τα στοιχεία, ανέφερε ότι δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και ότι αποτελεί γνώμη τους. Σεβόμαστε τον ΠΟΥ, αλλά έχουμε και εμείς γνώμη. Γι’ αυτό ανοίγουν τα σχολεία. Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ομάδα ηλικιακά».

Ο καθηγητής υποστήριξε, επίσης, ότι η χρήση της μάσκας στα σχολεία σίγουρα θα διατηρηθεί όλο το σχολικό έτος «και για του χρόνου θα δούμε».

  • Δείτε τις δηλώσεις του γνωστού λοιμωξιολόγου περί μάσκας στα σχολεία:

https://youtu.be/zOAEUH676_w

«Οριζόντια τα νέα μέτρα στην Αττική»

Ο κ. Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί (15/09/2020) ανέφερε ότι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα ισχύουν μέχρι τέλος του μήνα για όλη την Αττική και όχι για περιορισμένους δήμους, μέχρι να ανακάμψει ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Αυτό που μας οδηγεί στα νέα μέτρα είναι ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνώσεων, ο αριθμός των νοσηλειών, ο μεγάλος πληθυσμός και η πυκνότητα του πληθυσμού. Πρέπει προκαταβολικά να προστατεύσουμε τα σχολεία. Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockdown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική»

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, καθώς έχουν ήδη καλυφθεί το 60% , αλλά και το ότι τα κρούσματα αφορούν σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Δεν αφορούν πλέον τα 20-30 έτη που ήταν το καλοκαίρι, αλλά ανεβαίνουν και πηγαίνουμε τώρα σε ηλικίες από 35 έως 55 ετών. Η αύξηση της ηλικίας των κρουσμάτων μας ανησυχεί, γιατί όσο πιο μεγάλος είναι ο άνθρωπος τόσο κινδυνεύει να είναι πιο σοβαρή η νόσος. Πρέπει να προλαμβάνουμε τις καταστάσεις. Εκτός από τις συρροές, υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Θα κάνουμε το παν να προστατεύσουμε τα σχολεία, για να μην κλείσουν»

Όσον αφορά το σάλο που δημιουργήθηκε με τις μάσκες διανεμήθηκαν χθες στα σχολεία, ανέφερε πως επρόκειτο για λάθος της παραγωγής τους, καθώς η επιτροπή είχε δώσει σαφής οδηγίες γράφοντας ότι πρόκειται για τη μάσκα πριν διπλωθεί, δηλαδή το αρχικό κομμάτι υφάσματος πριν ραφτεί, χωρίς τις πτυχώσεις.

«Αυτό όμως δε μεταφράστηκε σωστά και τελικά βάλανε λάθος διαστάσεις στο τελικό προϊόν. Επειδή διάβασα το τελικό κείμενο, ήταν σαφές- αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σαφές- γιατί απευθυνόταν σε επαγγελματίες. Αν έφτιαχνα εγώ μάσκα, πριν παράξω ένα εκατομμύριο, θα έπαιρνα μια να την έβαζα στο πρόσωπό μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό και η κυβέρνηση καλείται να λάβει πιο αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε προτάσεις από τους λοιμωξιολόγους που αφορούν την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε ώρες αιχμής, το κυλιόμενο ωράριο τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Επίσης, έχει γίνει λόγος για παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά και ο περιορισμός ατόμων σε σε δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις. Ειδικότερα, στις κοινωνικές εκδηλώσεις ενδέχεται να επιτρέπονται λιγότερο από 50 άτομα στους κλειστούς χώρους και 100 άτομα στους ανοιχτούς.

Παράλληλα, λόγω αυξημένου συνωστισμού, έχει συζητηθεί και η αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς επίσης και το γενικευμένο lockdown.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This