Μάτι: Δάκρυα και πόνος στο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας

Must Read

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, έγινε το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των ανθρώπων που έφυγαν, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Σε κλίμα συγκίνησης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, πλήθος κόσμου αποτίει φόρο τιμής στους 102 συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη ζωή εκείνη την αποφράδα ημέρα. Πολλοί είναι και οι επίσημοι που ήρθαν στο Ετήσιο Μνημόσυνο. Την μνήμη των θυμάτων τίμησαν μεταξύ άλλων οι: Χρυσοχοϊδης, Βλάχος, Μπαϊρακτάρης, Μπουρνούς, Τσίρκας, Καντερές, Χριστόπουλος.

Ακολούθησε δέηση στην θέση Αργυρά Ακτή στις 11:30 πμ, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στη Ραφήνα, το Μάτι, τη Νέα Μάκρη και τον Νέο Βουτζά.

Το απόγευμα, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου τιμής και μνήμης με αφετηρία και τερματισμό στο λιμανάκι στο Μάτι. Στις 21.00 ένα αφιέρωμα στην ηθοποιό και συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη, που έφυγε τόσο άδικα στην καταστροφή της 23ης Ιουλίου 2018 θα παρουσιαστεί στο ανοικτό θεατράκι της ΑπόΔΡΑΣΗΣ, στη Νέα Μάκρη.

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί σε πληγέντες της περιοχής.

Επιστολή στον Μητσοτάκη

Να σημειώσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr οι κάτοικοι της περιοχής, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, έστειλαν επιστολή στον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος στην πληγείσα περιοχή.

Στην επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Μάτι Αττικής αναφέρεται ότι παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά, το Μάτι αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.

Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να υπάρξει «υπέρβαση των εμποδίων και ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα» καθώς και «για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 περιοχή της Ανατολικής Αττικής ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία δεν είναι η στιγμή να απαριθμήσουμε. Θα επιθυμούσαμε, όμως, να σας τα γνωστοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα χρειαστούμε τη συμπαράστασή σας, την προσωπική αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης για την υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η επιστολή καταλήγει με την υποβολή αιτήματος προς τον νέο πρωθυπουργό για συνάντηση μαζί του:

«Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο σας και αναμένουμε συνάντηση για την πλήρη ενημέρωσή σας όσον αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι υπολείπεται, καθώς και προτάσεις για αποδοτικότερη συνεργασία».

Πηγή-Φωτό irafina.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This