Ποινική δίωξη για φθορές, οπλοφορία και σωματική βλάβη για τους 51 συλληφθέντες στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης (video)

Must Read

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα εις βάρος των 51 συλληφθέντων αντιεξουσιαστών άσκησε η εισαγγελέας, για το «θερμό» χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην περιοχή της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορούνται για «φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από πολλούς ενωμένους για την τέλεσή του, απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά από κοινού πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και σε καλλιτεχνικό μνημείο, παράνομη οπλοφορία, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και κατάθεση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων που βεβαίωσε ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας, ορισμένοι εξ αυτών, ρόπαλα, προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων) στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και έμπροσθεν του Βασιλικού Θεάτρου, ενώ επιτέθηκαν με ρόπαλα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Διαβάστε επίσης: Εντάσεις, τραυματισμοί και 51 συλλήψεις στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Υπό δρακόντεια μέτρα

Οι 51 αντιεξουσιαστές (45 άνδρες και 6 γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με κλούβες της αστυνομίας και υπό δρακόντεια μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Κατά τη μεταγωγή τους, εξάλλου, φώναζαν συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα, υπέρ των μεταναστών και κατά του φασισμού, ενώ συνθήματα φώναζαν και αλληλέγγυοι που υπήρχαν στην είσοδο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, έκλεισαν οι οδοί Πολυτεχνείου και 26ης Οκτώβριου.

  • Δείτε πλάνα από τη μεταγωγή των συλληφθέντων:

(φωτό/video: grtimes.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This