«Ιανός»: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο με τη στροφή προς τα νότια – Τι έγινε σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα

Must Read

Ο «Ιανός» αναμένεται αρχικά να κινηθεί προς τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια να στραφεί προς τα νότια, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Παραμένει πάντως μια σχετική αβεβαιότητα για την ακριβή πορεία του μεσογειακού κυκλώνα.

Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής μέσα στο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου κατά το πέρασμα του «Ιανού».

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, είναι: Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Νοτιοανατολική Θεσσαλία και ηπιότερα η Αττική. Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές είναι αυξημένος το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με το meteo.

«Αλώβητη» η Κέρκυρα, κλειστά σχολεία στη Νότια Λευκάδα

«Αλώβητη» παραμένει η Κέρκυρα από την επέλαση του «μεσογειακού κυκλώνα», «Ιανού», που προκάλεσε στο νησί ήπιες βροχοπτώσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κατά τόπους καταιγίδες, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτή την ώρα οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα κλειστά είναι σήμερα, προληπτικά, σχολεία στη Νότια Λευκάδα και συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Απολλωνίων και της Κοινότητας Καλάμου, μετά από απόφαση του δημάρχου, Χαράλαμου Καλού και των προϊσταμένων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κακοκαιρία που πλήττει αυτή την ώρα τη Λευκάδα είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε σκάφη, ενώ ιστιοπλοϊκό σκάφος που ήταν δεμένο στο Νυδρί, έχει σχεδόν βυθιστεί.

«Είμαστε σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα. Ο Ιανός φέρεται να μην κατάφερε να πλήξει ιδιαίτερα το νησί, όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από όλους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και ζημιές στην Κεφαλλονιά

Μεγάλες ζημιές σε όλο το νησί της Κεφαλλονιάς προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός” που έπληξε τις βραδινές ώρες να νησιά του νότιου Ιονίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδοτησης σε πολλές περιοχές, καθώς έχουν σπάσει πυλώνες ρεύματος. Λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας δεν είναι εφικτό να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες πτώσεις δέντρων και κλαδιών δημιουργώντας προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Αγία Ευφημία του δήμου Σάμης, όπου η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με το μεγάλη ένταση των ανέμων δημιούργησε χειμάρρους με λάσπες και φερτα υλικά.

Επίσης στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο, οι ισχυροί άνεμοι, που κατά την διάρκεια της νύχτας έφθασαν τα 11 μποφόρ, έβγαλαν τρία ιστιοφόρα στη στεριά και μέσα στο λιμάνι έχουν βυθιστεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα. Στη Αγία Ευφημια, από τον χείμαρρο που δημιουργήθηκε υπήρξε εισροή υδάτων σε καταστήματα.

*πρώτη φωτό από: inkefalonia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This