Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Εκδήλωση στο Καστελόριζο με θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο

Must Read

Σε ζωντανή σύνδεση πραγματοποιείται η εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με το επίκαιρο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καστελόριζο και θα μεταδοθεί ζωντανά στις 11:30′.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

Στις 11:30 η Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με τον Μαέστρο, Δημήτριο Καρούζο, ανοίγουν την εκδήλωση. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Βασίλειος Περίδης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ο Γεώργιος Σαμψάκος, Δήμαρχος Μεγίστης, ο Ιωάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Πάνος Αλεξανδρής, Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι κομμάτων Γεώργιος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτής ΚΚΕ. Ακόμη, ο Παναγιώτης Περάκης, Αντιπρόεδρος CCBE και ο Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Αμέσως μετά, στις 12:15, θα βγάλει λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Η αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», θα ακολουθήσει ο Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου : «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» και μετά η Μαρία Γαβουνέλη, Αναπλ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Ιταλία». Τέλος, ο Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά θα εκφωνήσει το δικό του λόγο με θέμα: «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Αίγυπτο».

Ακολουθούν παρεμβάσεις, στις 14:00, αρχικά του Νίκου Ανδρουλάκη, Ευρωβουλευτή, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : «Το νέο πλαίσιο των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας», του Καταπόδη Γεωργίου, Προέδρου ΕΑΑΔΗΣΥ, τέως Πρόξενος Ελλάδος στη Σμύρνη : Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το  «αδιαπραγμάτευτο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων» και του Στέλιου Γρηγορίου, Δικηγόρου, LLM (LSE) : «Ο ρόλος των νήσων στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών». Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν από τον Γεώργιο Αναστασόπουλο, Δικηγόρο, LLM : «Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η συνεισφορά της στην ενεργειακή πολιτική» και τέλος, από τον Κωνσταντίνο Κεράτσα, Δικηγόρο «Η επιβολή του ισχυρού στο Δίκαιο της Θάλασσας».

Αμέσως μετά, στις 14:30 θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και τοποθετήσεις, ενώ στις 14:50 η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα κλείσει την εκδήλωση.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This