26/9/2022

«Πόνεσε» τους Τούρκους η «δημοκρατία» – Ποια η θέση της ελληνικής εφημερίδας

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης για την πληρωμένη απάντηση στον Ερντογάν. Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον πρέσβη μας για εξηγήσεις – Θρασύτατες απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας μπορεί να προκαλέσει, ενθουσιασμό και να εκφράσει το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει και οργή. Όλα αυτά τα κατάφερε το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας». «Siktir Git Mr Erdogan» ή, σε…αγγλική μετάφραση, «[email protected] you, κύριε Ερντογάν».

Η τουρκική πλευρά ενοχλήθηκε από το πρωτοσέλιδο, αλλά η κίνηση στην οποία προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναδεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας της γείτονος χώρας. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις για το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας». Το καθεστώς Ερντογάν έχει ξεχάσει ότι στην Ελλάδα το πολίτευμα είναι Προεδρευομένη Δημοκρατία και πως είναι κατοχυρωμένη, με αγώνες και αίμα, η ελευθερία του Τύπου.

Επίσης, να ενημερώσουμε τον κ. Τσαβούσογλου ότι στην Ελλάδα δεν είναι όλα τα ΜΜΕ ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα, όπως στην Τουρκία. Η ενόχληση της Τουρκίας έγινε φανερή και από την ανακοίνωση -ήπια και προσεκτική, είναι η αλήθεια- που έβγαλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Ναι, αυτό το πρωτοσέλιδο, τελικά, είπε όλα όσα ήθελαν να πουν όλοι οι Έλληνες τους τελευταίους δύο μήνες, που βλέπουν και ακούν τους Τούρκους να τραμπουκίζουν την Ελλάδα και να μην υπάρχει καμιά αντίδραση. Αυτό το πρωτοσέλιδο προκάλεσε ενθουσιασμό σε πολλούς Έλληνες, οι οποίοι κυκλοφορούσαν με τη «δημοκρατία» στα χέρια, ώστε να φαίνεται καθαρά και ξάστερα ο τίτλος που «έπιασε» το αίσθημα ενός λαού, ο οποίος βλέπει τους ηγέτες του να παρακολουθούν απαθείς, επί έναν μήνα, το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», συνοδεία του μισού τουρκικού στόλου, να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Άδωνις την «είδε»... Τσιτσιπάς!

Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε τέτοιο κύμα ενθουσιασμού, που διακινήθηκε και στο διαδίκτυο, σε τέτοιον βαθμό που έγινε viral.

Φυσικά, όλη αυτή η δικαιολογημένη αγανάκτηση, που εξέφρασαν οι τίτλοι της πρώτης σελίδας της «δημοκρατίας», προκάλεσε ταραχή και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Προκάλεσε ταραχή σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, αλλά και σε διάφορους τουρκόφιλους εντός Ελλάδας, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» και όχι από αυτά του τουρκικού Τύπου και από τις δηλώσεις όλων των αξιωματούχων, από τον Ερντογάν μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της πρεσβείας, που εκτοξεύουν απειλές κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της γείτονος, κάνοντας φανερό ότι τελικά χρειάζεται και κάποιος να αντιδράσει σε όλο αυτό το «μπούλινγκ» που υφιστάμεθα από τους γείτονές μας. Χρειάζεται και αντίδραση στα «νταηλίκια». Ενδεικτικό του πόσο «χτύπησε φλέβα» ο τίτλος αγανάκτησης κατά του Ερντογάν είναι και το πλήθος απειλητικών μηνυμάτων που δέχεται η «δημοκρατία» στο κεντρικό e-mail, αλλά και στα προσωπικά e-mails των δημοσιογράφων.

Πολλά από τα απειλητικά μηνύματα, που είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα, βάλλουν ευθέως κατά της ζωής, των εργαζομένων της εφημερίδας, αλλά και κατά της Ελλάδας. Τίποτε διαφορετικό, δηλαδή, από όσα γράφει καθημερινά ο τουρκικός Τύπος κατά της πατρίδας μας.

Μερικά χαρακτηριστικά απειλητικά μηνύματα που λάβαμε από την Τουρκία: «Ζω στην περιφέρεια Φετιγιέ, όποιος έχει ελληνικό διαβατήριο, είναι χριστιανός και μιλάει τη γλώσσα σας θα πληρώσει με τη ζωή του. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ασφαλείς ακόμη και στο σπίτι σας». Άλλος χαρακτηρίζει την Ελλάδα «σκύλο της Ε.Ε.» και προσπαθεί να προκαλέσει το θρησκευτικό μας αίσθημα, γράφοντας ότι το πρωί προσευχήθηκε σαν καλός μουσουλμάνος στο «τζαμί της Αγια-Σοφιάς»…

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Χαραμάδα» για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ;

Η θέση της «δημοκρατίας»: Γιατί βρίσαμε τον Ερντογάν

Του έπρεπε να δει πρωτοσέλιδο το σιχτίρισμα της «δημοκρατίας». Του έπρεπε κάποιο ελληνικό ΜΜΕ να του απαντήσει στη γλώσσα του, χωρίς γυαλίσματα εκφράσεων και δήθεν ευγένειες. Του έπρεπε να «στολιστεί» με τη γνωστή σε όλους έκφραση για όλα όσα έχει κάνει εναντίον της Ελλάδας, της μνήμης των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, για τα εγκλήματα σε βάρος των λαών της περιοχής, για τη στέρηση της ελευθερίας του λαού του και για το φίμωμα του Τύπου στην Τουρκία. Του έπρεπε να δει τυπωμένη την αλήθεια για όσα νιώθουν και σκέφτονται οι Ελληνες για το πρόσωπό του.

Στους τυράννους εχθρούς της ανθρωπότητας δεν χρειάζεται να κάνεις χειραψίες ούτε να φοράς φίμωτρο στη σκέψη σου. Το μόνο που τους αρμόζει είναι η ωμή αλήθεια.

Ο Ερντογάν όχι μόνο αμφισβητεί τα σύνορά μας και επιτίθεται με ποικίλους τρόπους εναντίον της Ελλάδας, αλλά βρίζει τη χώρα και τον λαό, συκοφαντεί ζώντες και νεκρούς, περιφρονεί το έθνος μας. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα το απύλωτο στόμα του τυράννου έχει εκτοξεύσει πολλές φορές χολή εναντίον της χώρας μας.

Στις 24 Αυγούστου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, μας είπε «κακομαθημένους» και μας διαμήνυσε ότι θα είμαστε «η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί» από τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Την 1η Σεπτεμβρίου σε ομιλία του σε δικαστές είπε ότι την Ελλάδα τη βάζουν άλλες χώρες μπροστά από την Τουρκία, ότι σε όλη την Ιστορία η πατρίδα μας «κρύβεται πίσω από άλλες χώρες» και ότι το κράτος μας, «το οποίο δεν έχει προκοπή», το κάνουν οι άλλοι «δόλωμα μπροστά στην Τουρκία».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Διασωληνωμένο βρέφος στο «Αγία Σοφία»: Ο πατέρας του το ταρακούνησε βίαια, επειδή έκλαιγε γοερά!

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο μισότρελος φανατικός ισλαμιστής, μιλώντας σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, δήλωσε για τους Ελληνες ότι «ο τουρκικός λαός τούς έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα».

Η «δημοκρατία» σέβεται τις ηγεσίες των ξένων χωρών, αρκεί να σέβονται τη χώρα μας. Αν αυτό δεν συμβαίνει, θα τους απευθύνουμε λόγο στο ύφος και το στιλ που μπορούν να αντιλαμβάνονται.

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωστός επιχειρηματίας ο ένας από τους δύο νεκρούς στο φρικτό τροχαίο στην στην Αθηνών...

Σοκ έχει προκαλέσει το τρομερό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες στην...

Αποκάλυψη! «Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έστελνε χυδαία μηνύματα στην Καρολάιν»

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της παιδικής φίλης της Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον...

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας περιμένουν σεισμό έως 6 Ρίχτερ 

Ανησυχία προκάλεσε στους σεισμολόγους ο σεισμός που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Φλώρινα, ο...

Ζει στο αυτοκίνητο με τον 93χρονο πατέρα της εδώ και 8 μήνες: «Δεν είναι...

Άστεγοι έχουν μείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο μια 50χρονη μαζί με τον 93χρονο πατέρα...

Ραγδαίες εξελίξεις με το «καραβάνι του φωτός» 100.000 μεταναστών που κατευθύνονται στον Έβρο

Η μεγαλύτερη υβριδική επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, όπως αυτή είχε προετοιμαστεί και...

Μπήκε στο σπίτι της κολλητής της και τη βρήκε νεκρή!

Τα ακριβή αίτια της 57χρονης θα διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση

Πρωτοφανής υπόθεση revenge porn: Κύκλωμα διασύρει με φωτογραφίες και βίντεο 141 κοπέλες!

Μεγάλος όγκος προσωπικών στιγμών γυναικών διακινείται από κινητό σε κινητό

Τραγωδία στην Ημαθία: Νεκρός 69χρονος που καταπλακώθηκε από κοτέτσι!

Ακαριαίος θάνατος στην αυλή του σπιτιού του

«Χαραμάδα» για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ;

Ο Θάνος Πλεύρης, αν και εμφανίστηκε ανένδοτος για την επιστροφή τους, δήλωσε ότι στο τέλος του έτους θα εξεταστούν εκ νέου τα μέτρα

Απολογείται ο πα-τέρας που κακοποίησε 4 μηνών βρέφος γιατί έκλαιγε!

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται το παιδί - Έφερε μώλωπες στο σώμα του και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Exit polls: Θρίαμβος της Δεξιάς και της Μελόνι στις ιταλικές εκλογές!

Πριν από περίπου μία τετραετία ουδείς -τόσο στην Ιταλία όσο κυρίως όμως στην Ε.Ε.-...

Σκρέκας και Χατζηδάκης επιμένουν στα ίδια ψέματα για ηλεκτρικό ρεύμα και συντάξεις!

Γιατί κρύβουν την αλήθεια; Οι απόμαχοι της εργασίας δεν βλέπουν αυξήσεις, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ξυλοκόπησε τον αστυνομικό πατέρα του που κακοποιούσε τη μητέρα του: «H μάνα μου φοβάται να μην τη σκοτώσει»

Ο νταής αστυνομικός αρνείται τα πάντα και μια ολόκληρη οικογένεια κάθισε στο εδώλιο

Μεγάλη απάτη η επιστροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο

Οποια μορφή ενέργειας και να επιλεγεί, η δαπάνη θα είναι υψηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

Ζει στο αυτοκίνητο με τον 93χρονο πατέρα της εδώ και 8 μήνες: «Δεν είναι ανθρώπινο αυτό»

Άστεγοι έχουν μείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο μια 50χρονη...

Οι δημοσκοπήσεις γκρεμίζουν το αφήγημα του Μητσοτάκη!

Οι τεχνικές αναλύσεις που ακολουθούν οι Αμερικανοί δείχνουν υποχώρηση 7,4 ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του 2022

Βαρύ «κατηγορώ» Βαληνάκη κατά Μητσοτάκη για την ομιλία στον ΟΗΕ και την Τουρκία

Καταπέλτης ο καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην υφυπουργός εξωτερικών της...

Το μυστικό όπλο του Άδωνι για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ