Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Το 2022 οι υπερσύγχρονες φυλακές στον Ασπρόπυργο! Στα «προσεχώς» το γκρέμισμα του Κορυδαλλού (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο θα μεταφερθούν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό με τις νέες εγκαταστάσεις να ονομάζονται μάλιστα «Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών». Θα είναι έτοιμες στα μέσα του 2022, ενώ οι φυλακές του Κορυδαλλού θα έχουν γκρεμιστεί το αργότερο στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου που μίλησε το Mega, στις νέες φυλακές «θα υπάρχουν κελιά για κρατούμενους, επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα βρίσκεται και το τμήμα μεταγωγών. Το όνομα θα είναι Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα, με την ανομία να βασιλεύει και σε κάθε έλεγχο που γίνεται να αποκαλύπτονται όλο και πιο σοκαριστικά ευρήματα, η κ. Νικολάου τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 11.500 έρευνες στις φυλακές. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα. Η ανομία και η μαφία στις φυλακές θα τελειώσουν. Θέλουμε να αναμορφώσουμε το σωφρονιστικό σύστημα. Οι κρατούμενοι μπαίνουν εκεί για να σωφρονιστούν όχι για να διαπράξουν νέες έκνομες πράξεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ