Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Ξεκολλάνε τα επενδυτικά σχέδια του Εμίρη του Κατάρ στο Ναυάγιο

Από το μεσημέρι του Σαββάτου η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ έχει δέσει στο λιμάνι της Ζακύνθου. Στο φιόρο του Λεβάντε, άλλωστε ο πατέρας του εμίρη, το 2014, αγόρασε μια έκταση 15.000 στρεμμάτων, με θέα που κόβει την ανάσα: τη γνωστή σε όλους παραλία του Ναυαγίου. Θα έχτιζε τουριστικά καταλύματα για… έχοντες, αλλά η υπόθεση «κόλλησε» εξαιτίας της μεγάλης διαμάχης με τους ιδιοκτήτες της γης, καθώς και την Μητρόπολη Ζακύνθου, η οποία είχε τίτλους ιδιοκτησίας και δεν ερωτήθηκε για την πώληση. Τελικά, ο εμίρης κέρδισε τη διαμάχη στα δικαστήρια, όπου έφτασε η υπόθεση…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος εμίρης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με αρμόδιους, ώστε να «ξεπαγώσουν» τα επενδυτικά του σχέδια, τα οποία είχαν «κολλήσει» σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο Αλ Θανί επισκέφθηκε, μάλιστα, το Σάββατο για πρώτη φορά το πολυσυζητημένο οικόπεδο, ενώ η ενέργειά του αυτή ενισχύθηκε πρόσφατα και από την συνάντηση του πρέσβη του Κατάρ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρέσβης ζήτησε τη βοήθεια του υπουργού, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα για να ξεκινήσει η επένδυση στο νησί.

Άλλωστε, στη θαλαμηγό του Εμίρη βρισκόταν και δικοί του μηχανικοί και νομικοί, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με βοηθητικό σκάφος και έκαναν επισκέψεις με πολυτελή ΙΧ στα ορεινά. Σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκαν το Σάββατο την Αναφωνήτρια, τις Μαριές και την Έξω Χώρα, ενώ η υπερπολυτελής θαλαμηγός αγκυροβόλησε στην είσοδο του κόλπου του Ναυαγίου.

Πέρα από το…γκλάμουρ του πράγματος, πάντως, οι Ζακυνθινοί φοβούνται -και όχι άδικα- ότι η πρόσβαση στο Ναυάγιο, που είναι σήμερα ελεύθερη, σε λίγα χρόνια θα γίνεται μόνο επί χρήμασι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ