Με app στα κινητά, μεγάφωνα και «εφόδους» σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους συγχρωτισμούς (video)

Must Read

Εφαρμογή κατά των συγχρωτισμών ετοιμάζει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κορωνοϊού, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μέσω της εν λόγω -υπό υλοποίηση- εφαρμογής θα μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται μέσω του κινητού του για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, με χρήση του ταχυδρομικού του κώδικα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προχωράει η ανάπτυξη μιας «εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να αποφεύγεται η σύγχυση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει ένα ιδιότυπο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους συγχρωτισμούς σε πλατείες και πάρκα και να περιορίσει τις συναθροίσεις στα εννέα -το πολύ- άτομα, βάσει των νέων οδηγιών.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα, χωρίς να αποκλειστεί και η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο, είναι τα εξής:

  • Ομάδες έκτακτου αποσυγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις
  • Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων
  • Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω
  • Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες
  • Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια
  • Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν οινοπνευματώδη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This