Δευτέρα 17/5/2021

Με app στα κινητά, μεγάφωνα και «εφόδους» σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους συγχρωτισμούς (video)

Εφαρμογή κατά των συγχρωτισμών ετοιμάζει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κορωνοϊού, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μέσω της εν λόγω -υπό υλοποίηση- εφαρμογής θα μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται μέσω του κινητού του για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, με χρήση του ταχυδρομικού του κώδικα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προχωράει η ανάπτυξη μιας «εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να αποφεύγεται η σύγχυση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει ένα ιδιότυπο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους συγχρωτισμούς σε πλατείες και πάρκα και να περιορίσει τις συναθροίσεις στα εννέα -το πολύ- άτομα, βάσει των νέων οδηγιών.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα, χωρίς να αποκλειστεί και η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο, είναι τα εξής:

  • Ομάδες έκτακτου αποσυγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις
  • Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων
  • Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω
  • Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες
  • Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια
  • Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν οινοπνευματώδη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ