Πέμπτη 6/5/2021

Υγειονομική «βόμβα» οι μετανάστες σε Καρά Τεπέ και Αθήνα

Ο εντοπισμός 184 κρουσμάτων μεταξύ των μεταναστών που εισέρχονται στην νέα δομή του Καρέ Τεπέ στην Λέσβο, είχε ως συνέπεια να καταρριφθεί τη Δευτέρα ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά σε όλη την χώρα 453 κρούσματα.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η «Εστία» που επανειλημμένως είχε γράψει ότι οι δομές μεταναστών και οι χώροι που συγχρωτίζονται αποτελούν υγειονομικές βόμβες για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων στο κέντρο των Αθηνών είναι αλλοδαποί.

Στα δύο μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς των Αθηνών, «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία», οι αλλοδαποί ασθενείς αυξάνονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες μετά από εφημερία.

Ειδικά στο «Σωτηρία» το 25% των νοσηλευομένων είναι αλλοδαποί ηλικίας κάτω των 30 χρόνων. Στο 5% υπολογίζεται το ποσοστό των αλλοδαπών ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» όπου οι μετανάστες αποτελούν το 55% των νοσηλευομένων και σχεδόν όλοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 17-25 χρόνων. Κατά συνέπεια στις ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» το 15% των διασωληνωμένων ή των σοβαρών περιστατικών είναι μετανάστες! Το επόμενο βήμα είναι να βρεθούν ξενοδοχεία καραντίνας για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες, καθώς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία χωρίς να έχουν σοβαρά συμπτώματα, αλλά δεν λαμβάνουν εξιτήριο για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Αττική και πάλι καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, 174, ενώ οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι κυρίως εκείνες που διαμένουν πολλοί μετανάστες. Έκρηξη κρουσμάτων διαπιστώνεται στα Πετράλωνα, την Κυψέλη, τα Σεπόλια, την Πλατεία Αττικής και στο Περιστέρι, το Φάληρο και την Καλλιθέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ