Lockdown σε «μοντέλο της Μαδρίτης» σκέφτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση

Must Read

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τη στιγμή που το σύστημα Υγείας δεν έχει ενισχυθεί και δεν είναι προετοιμασμένο να δεχθεί τον απαιτούμενο αριθμό νοσούντων, με τις ΜΕΘ να είναι περιορισμένες, οδηγεί διαρκώς σε υιοθέτηση νέων μέτρων.

Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία που ισοπεδώθηκε τους τελευταίους μήνες μετά το γενικό lockdown, είναι πασιφανές ότι δεν αντέχει νέο λουκέτο, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης εκπέμποντας σήμα κινδύνου μετά την οικονομική ασφυξία. 

Το «μοντέλο της Μαδρίτης»

Η αναζήτηση για τρόπους περιορισμού της πανδημίας, οδήγησε γρήγορα σε μια εύκολη λύση που θα «κλείσει» πάρκα, πλατείες, συναθροίσεις, ενώ θα στο στόχαστρο θα μπει ξανά η εστίαση. Το «μοντέλο της Μαδρίτης» επικράτησε ως σενάριο για «ελαφριά» τοπικά lockdown. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας, ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αθήνα θα έχει διαρκέσει δύο εβδομάδες και ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία, θα αποφασιστεί εάν θα επιβληθεί παράταση.

Σύμφωνα με «μοντέλο της Μαδρίτης», οι περιορισμοί θα αφορούν τοπικό επίπεδο και περιοχές όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση. Ταυτόχρονα θα βρίσκονται σε ισχύ τα οριζόντια μέτρα για την μάσκα, το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις υπαίθριες εκδηλώσεις και τις συναθροίσεις. Επιπροσθέτως, απαγορευμένη θα είναι η είσοδος σε πάρκα και ο συνωστισμός σε πλατείες. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This