Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Κικίλιας: Οι εγκαυματίες θα παίρνουν δωρεάν ό,τι χρειάζονται από τον ΕΟΠΠΥ (video)

«Δεν μπορώ να ανεχθώ να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που επιβίωσαν από την πυρκαγιά στο Μάτι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας ότι θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν ό,τι χρειάζονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Μετά τις καταγγελίες εγκαυματία για την ταλαιπωρία, αλλά και τα φάρμακα που αγοράζουν ως καλλυντικά…  από την τσέπη τους, ο υπουργός Υγείας έσπευσε στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ, για να τακτοποιήσει το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε αυτούς που επέζησαν από την περσινή τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για «τραγική επέτειο».

«Χάσαμε 102 ανθρώπους με έναν τραγικό τρόπο, με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει απόφαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

«Τα επιθέματα, τις αλοιφές κι ό,τι άλλο χρειάζονται θα μπορούν να πηγαίνουν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή τους ή στην κεντρική υπηρεσία και με τη γνωμάτευση του γιατρού, θα τα παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ