Παρασκευή 18/6/2021

Στο γραφείο του Νότη Μηταράκη επιτέθηκε ο «Ρουβίκωνας»

Επίθεση στο κτήριο που στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη στο Κολωνάκι πραγματοποίησε ο «Ρουβικωνας» (ομάδα περίπου πέντε ατόμων), γράφοντας συνθήματα στους τοίχους, με αφορμή το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» τη Μόρια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η ομάδα μπήκε στην πολυκατοικία, ανέβηκε στον όροφο που βρίσκεται το γραφείο του κ. Μηταράκη και έγραψε με σπρέι στον τοίχο του διαδρόμου το σύνθημα «Όχι στα σύγχρονα Νταχάου» και αποχώρησε. Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Να έχετε την μοίρα τους! Να μια καλή και διδακτική ευχή σε όσους στοχοποιούν τις χιλιάδες κατατρεγμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων που είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω της φτώχειας αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και να γίνουν «βάρος» σε πιο καλοζωισμένους Δυτικούς», αναφέρει ο «Ρουβίκωνας» για την παρέμβαση και συνεχίζει:

«Η Μόρια ήταν ένα έγκλημα. 20 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν κάποια στιγμή να ζουν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης φτιαγμένο για 2-3000. Μια ντροπή όχι μόνο του ελληνικού κράτους αλλά όλης της Ευρώπης. Μια ντροπή με διακομματικό πρόσημο αφού η Μόρια φτιάχτηκε και «άνθησε» επι Σύριζα και συνέχισε σήμερα με ΝΔ. Κανείς καθεστωτικός να μην το παίζει αθώος…».

«Όπως κι αν κάηκε η Μόρια, κάηκε ένα αίσχος και ένα ακόμα μεγαλύτερο αίσχος το διαδέχθηκε. Το Καρά Τεπέ, ένα στρατόπεδο από τέντες κάτω από τις οποίες θα στεγαστούν 12000 άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι η απόδειξη ότι πάντα υπάρχει κάτι χειρότερο να περιμένουμε από το κράτος», αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ