Πιστοί στο ραντεβού τους με τα προγονικά πνεύματα, οι Έλληνες Εθνικοί γιόρτασαν την έλευση του φθινοπώρου

Must Read

Σκηνές που παρέπεμπαν στην κλασική αρχαιότητα εκτυλίχθηκαν στον Μαραθώνα, όπου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών, τα οποία έχουν ασπαστεί την αρχαιοελληνική θρησκεία για να εορτάσουν τη φθινοπωρινή ισημερία και να αποδώσουν τιμές στους Μαραθωνομάχους.

Τηρώντας απόλυτα το αρχαίο τελετουργικό και φορώντας λευκά και κόκκινα ενδύματα, συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Τύμβο του Μαραθώνα και γιόρτασαν σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιό τους την έναρξη του φθινοπώρου. Όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους οι Έλληνες Εθνικοί, όπως απαιτούν να τους αποκαλούν, έστησαν μέσα στη φύση τα λατρευτικά σκεύη, παρατάχθηκαν σε κύκλο και ήρθαν σε επαφή «με όλη την Ιερή Φύση, τους Θεούς, τις Θεές και τα προγονικά πνεύματα, την Φθινοπωρινή Ισημερία».

Αντίστοιχες λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τις Σέρρες και άλλες πόλεις, ενώ ενδεικτικό του πόσο πιστά ακολουθούν τις λατρευτικές εκδηλώσεις τα μέλη του ΥΣΕΕ είναι ότι αρκετοί ταξίδεψαν από άλλες περιοχές για να συμμετάσχουν στον κοντινότερο σε αυτούς εορτασμό.

Έχει αναγνωριστεί επίσημα

Από τον Φεβρουάριο του 2017, η «Ελληνική Εθνική Θρησκεία» έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Πολιτεία, έχει καταστεί ως μια από τις γνωστές θρησκείες και μπορεί να λειτουργεί σε λατρευτικούς χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This