Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Πιστοί στο ραντεβού τους με τα προγονικά πνεύματα, οι Έλληνες Εθνικοί γιόρτασαν την έλευση του φθινοπώρου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σκηνές που παρέπεμπαν στην κλασική αρχαιότητα εκτυλίχθηκαν στον Μαραθώνα, όπου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών, τα οποία έχουν ασπαστεί την αρχαιοελληνική θρησκεία για να εορτάσουν τη φθινοπωρινή ισημερία και να αποδώσουν τιμές στους Μαραθωνομάχους.

Τηρώντας απόλυτα το αρχαίο τελετουργικό και φορώντας λευκά και κόκκινα ενδύματα, συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Τύμβο του Μαραθώνα και γιόρτασαν σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιό τους την έναρξη του φθινοπώρου. Όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους οι Έλληνες Εθνικοί, όπως απαιτούν να τους αποκαλούν, έστησαν μέσα στη φύση τα λατρευτικά σκεύη, παρατάχθηκαν σε κύκλο και ήρθαν σε επαφή «με όλη την Ιερή Φύση, τους Θεούς, τις Θεές και τα προγονικά πνεύματα, την Φθινοπωρινή Ισημερία».

Αντίστοιχες λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τις Σέρρες και άλλες πόλεις, ενώ ενδεικτικό του πόσο πιστά ακολουθούν τις λατρευτικές εκδηλώσεις τα μέλη του ΥΣΕΕ είναι ότι αρκετοί ταξίδεψαν από άλλες περιοχές για να συμμετάσχουν στον κοντινότερο σε αυτούς εορτασμό.

Έχει αναγνωριστεί επίσημα

Από τον Φεβρουάριο του 2017, η «Ελληνική Εθνική Θρησκεία» έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Πολιτεία, έχει καταστεί ως μια από τις γνωστές θρησκείες και μπορεί να λειτουργεί σε λατρευτικούς χώρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ