Πέμπτη 24/6/2021

Πιστοί στο ραντεβού τους με τα προγονικά πνεύματα, οι Έλληνες Εθνικοί γιόρτασαν την έλευση του φθινοπώρου

Σκηνές που παρέπεμπαν στην κλασική αρχαιότητα εκτυλίχθηκαν στον Μαραθώνα, όπου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών, τα οποία έχουν ασπαστεί την αρχαιοελληνική θρησκεία για να εορτάσουν τη φθινοπωρινή ισημερία και να αποδώσουν τιμές στους Μαραθωνομάχους.

Τηρώντας απόλυτα το αρχαίο τελετουργικό και φορώντας λευκά και κόκκινα ενδύματα, συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Τύμβο του Μαραθώνα και γιόρτασαν σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιό τους την έναρξη του φθινοπώρου. Όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους οι Έλληνες Εθνικοί, όπως απαιτούν να τους αποκαλούν, έστησαν μέσα στη φύση τα λατρευτικά σκεύη, παρατάχθηκαν σε κύκλο και ήρθαν σε επαφή «με όλη την Ιερή Φύση, τους Θεούς, τις Θεές και τα προγονικά πνεύματα, την Φθινοπωρινή Ισημερία».

Αντίστοιχες λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τις Σέρρες και άλλες πόλεις, ενώ ενδεικτικό του πόσο πιστά ακολουθούν τις λατρευτικές εκδηλώσεις τα μέλη του ΥΣΕΕ είναι ότι αρκετοί ταξίδεψαν από άλλες περιοχές για να συμμετάσχουν στον κοντινότερο σε αυτούς εορτασμό.

Έχει αναγνωριστεί επίσημα

Από τον Φεβρουάριο του 2017, η «Ελληνική Εθνική Θρησκεία» έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Πολιτεία, έχει καταστεί ως μια από τις γνωστές θρησκείες και μπορεί να λειτουργεί σε λατρευτικούς χώρους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ