Τρίτη 22/6/2021

«Κόλλησαν» οι αιτήσεις για αδήλωτα τετραγωνικά λόγω κρούσματος κορωνοϊού στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών

Προβλήματα στη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών δημιουργεί ο κορονοϊός. Λίγες ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία (30 Σεπτεμβρίου), το Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Αθηναίων έκλεισε, καθώς ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πρόκειται για την υπηρεσία που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Λιοσίων 22 και υποδέχεται τις αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τα αδήλωτα τετραγωνικά και όχι μόνο.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να εξυπηρετούνται για έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, νέες παροχές, επανασυνδέσεις, διαχωρισμούς, δηλώσεις τετραγωνικών και δηλώσεις μη ηλεκτροδοτούμενων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου (eservices.cityofathens.gr). Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα στο e-mail [email protected].

Η χρήση της πλατφόρμας, όμως, δεν είναι κατανοητή απ’ όλους, ιδιαίτερα από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι προτιμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τον παραδοσιακό τρόπο, την αυτοπρόσωπη παρουσία. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εφικτό έως τις 7 Οκτωβρίου, αφού οι υπάλληλοι που εργάζονται στον συγκεκριμένο χώρο μπήκαν σε καραντίνα και το τμήμα θα παραμείνει κλειστό.

Ισως πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τον δήμο και το υπουργείο Εσωτερικών για να μη θεωρηθούν εκπρόθεσμες δηλώσεις για ξεχασμένα τετραγωνικά σε ακίνητα εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Το υπουργείο Εσωτερικών, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ