Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Η αποτελεσματικότητα των τωρινών μέτρων θα φανεί στο τέλος του μήνα»

Must Read

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, καθώς και για τα νέα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού που υπάρχουν ήδη στο τραπέζι μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή ακόμα το ενδεχόμενο lockdown, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, όπως εξήγησε, τα νέα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν μόνο αν δεν αποδώσουν όσα είναι ήδη σε ισχύ, προσθέτοντας ότι η αποτελεσματικότητα των τωρινών μέτρων θα φανεί στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Αρκουμανέας επιβεβαίωσε αυτό που έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετό καιρό από τους επιστήμονες, ότι, δηλαδή, η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, τα οποία φτάνουν το 40%-60% των καθημερινών νέων περιπτώσεων. «Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για μια σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε, εξηγώντας γιατί η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ αρνήθηκε ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.

Ένα από τα πιο καυτά ζητήματα των τελευταίων ημερών είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών. Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας και αποκάλυψε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» 42 νέες ΜΕΘ και τον Οκτώβριο άλλες 50, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Αναφέρθηκε, τέλος, και στα λεγόμενα γρήγορα τεστ (rapid tests) που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες Αρχές και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός. Όπως είπε, πλέον διενεργούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ, ο μέσος όρος των οποίων ξεπερνά καθημερινά τα 13.000, ενώ τον Μάρτιο τα τεστ που γίνονταν ήταν μόνο εξακόσια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This