Ενός κακού μύρια έπονται: Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τους πληγέντες του «Ιανού»

Must Read

Λίγες μόνο ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» που άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει σήμερα Σάββατο τις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους, ενώ ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι πολύ υψηλός.

Αιτία της «παρέλασης βροχοπτώσεων», όπως λένε οι ειδικοί, είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό «μαμούθ» στην καρδιά της Ευρώπης, το οποίο με τα ακραία κράσπεδά του θα στείλει ισχυρές βροχές και στη χώρα μας.

Αναλυτικά, από σήμερα στο Ιόνιο, στη βορειοδυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ως 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα μειωθούν και ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο, αγγίζοντας τους 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 24 με 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 24 στο Ιόνιο και τους 28 βαθμούς στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Επιστρέφουν βροχές και καταιγίδες

Το διάλειμμα της καλοκαιρίας θα διαρκέσει λίγο, καθώς από τη Δευτέρα επιστρέφουν οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 ως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια και δυτική Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά τους 28 και στη νησιωτική Ελλάδα τους 29.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This