Πέμπτη 17/6/2021

Δεκαοκτώ έγκυες θετικές στον κορωνοιό έχουν γεννήσει στο «Αττικόν» από την έναρξη της πανδημίας

Δεκαοκτώ έγκυες, θετικές στον κορωνοϊό έχουν γεννήσει από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», με μητέρες και βρέφη να είναι καλά στην υγεία τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες, με μία γυναίκα που διαγνώστηκε θετική, από τη Σάμο. Αφού πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή, σε κάψουλα μεταφοράς, η γυναίκα, που βρισκόταν στην 41η εβδομάδας κύησης, υποβλήθηκε σε τοκετό, με καισαρική τομή.

Ως απότελεσμα, γεννήθηκε σε άριστη κατάσταση κοριτσάκι με βάρος γέννησης 3.435 γραμμάρια, ενώ σε εξέλιξη είναι ο μοριακός έλεγχος του νεογνού.

Ακόμη, οκτώ επίτοκες γέννησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Γ’ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, υγιή τελειόμηνα μωρά, τα οποία υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο και ήταν αρνητικά στον ιό.

Μία γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, μία με αναρροφητική εμβρυουλκία και έξι με καισαρική τομή, λόγω μαιευτικών ενδείξεων.

Πέντε έγκυες που διένυαν το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους νοσηλεύτηκαν με συμπτωματολογία λοίμωξης Covid-19 και τέσσερις που βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Μία γυναίκα απέβαλε στην 9η εβδομάδα κύησης.

Όσον αφορά στις λεχωίδες και στις έγκυες θετικές στον ιό, νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου για COVID-19 λοιμώξεις, ενώ, τα νεογνά νοσηλεύονται σε θερμοκοιτίδα σε ειδικό θάλαμο στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής, καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών Ελένη Αλεξίου και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου έχουν θεσπίσει πρωτόκολλο διαχείρισης και έχουν ορίσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο επεμβάσεων για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες θετικές στον ιό, είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ