Ο Ρώσος Πρωθυπουργός στο Άγιον Όρος – Για πρώτη φορά υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος έμεινε σε ελληνική Μονή

Must Read

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η ιδιωτική επίσκεψη του Ρώσου Πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιο Όρος. Για πρώτη φορά ένας τόσο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος παρέμεινε όχι σε μία «ρωσική» Μονή (του Αγίου Παντελεήμονος), αλλά επέλεξε ως τόπο διαμονής του μία «ελληνική» Μονή, την Μονή Φιλοθέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 54χρονος υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος έφθασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη και μετέβη στην Ουρανούπολη, από όπου εισήλθε με σκάφος στην Αθωνική πολιτεία.

Στον Άθω είχαν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, αλλά και την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου πρωθυπουργού. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός διανυκτέρευσε δύο βράδια στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, στην οποία παρέμεινε όλη την Παρασκευή στην Ιερά Μονή Φιλοθέου.

Το πρωί του Σαββάτου παρακολούθησε την θεία Λειτουργία σε Κελί κοντά στην Μονή και στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (γνωστότερη ως Ρωσικό Μοναστήρι) γύρω στις 8.00 το πρωί, όπου έμεινε για 2 ώρες και από εκεί, στις 10.00 π.μ. αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Κύκλοι από την Θεσσαλονίκη, που γνωρίζουν καλά την αγιορείτικη πραγματικότητα, τονίζουν την μεγάλη σημασία που έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας τόσο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος παρέμεινε όχι σε μία «ρωσική» Μονή (του Αγίου Παντελεήμονος), αλλά επέλεξε ως τόπο διαμονής του μία «ελληνική» Μονή, την Μονή Φιλοθέου.

Το Άγιο Όρος επισκέπτονται συχνά Πρόεδροι ή Πρωθυπουργοί των Ορθοδόξων λαών που έχουν στον Άθωνα δικές τους μονές (Σερβίας, Ρωσίας, Βουλγαρίας), αλλά σχεδόν πάντα μένουν στις μονές αυτές (Χιλανδαρίου, Αγίου Παντελεήμονος, Ζωγράφου), πρακτική που ακολουθείται από παλαιά.

Όπως ακόμη πληροφορήθηκε το Βήμα Ορθοδοξίας, ο Ρώσος Πρωθυπουργός δώρισε στην αγιορείτικη κοινότητα σημαντική ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού για την μάχη κατά του κορωνοϊού.

Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This