Έλενα Κουντουρά: «Ο τουρισμός χρειάζεται ουσιαστική στήριξη προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει»

Must Read

Με λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις, χωρίς πρωτόκολλα δηλώνει ότι έγινε το «άνοιγμα» του τουρισμού, στη χώρα, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει από την έξαρση της πανδημίας αν είχαμε λάβει πιο δραστικά μέτρα.

«Ο δειγματοληπτικός έλεγχος δεν ήταν επαρκής για την ανάσχεση των εισαγόμενων κρουσμάτων. Όπως είχα τονίσει σε δημόσιες παρεμβάσεις μου, μόνο η υποχρέωση για αρνητικό τεστ ανίχνευσης του ιού πριν από την είσοδο στη χώρα μας και ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού θα μπορούσαν να είχαν ελαχιστοποιήσει την υγειονομική-οικονομική κρίση στον κλάδο του τουρισμού» είπε.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι ο επιπόλαιος τρόπος με το οποίο έγινε το άνοιγμα του τουρισμού συνέβαλε δραστικά στην έξαρση της πανδημίας. «Ο δειγματοληπτικός έλεγχος επέτρεψε δυστυχώς σε πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς του ιού να εισέλθουν στη χώρα μας και να γίνει διασπορά του ιού στους τουριστικούς προορισμούς» εξήγησε.

Όσον αφορά στην καταστροφή που βίωσαν οι άνθρωποι του τουρισμού, η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν από αυτή την άνευ προηγουμένοι κρίση.

«Πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν εισοδήματα από το φθινόπωρο του 2019, ενώ η πορεία του τουρισμού για το 2021 θα είναι αβέβαιη. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η πανδημία θα έχει διάρκεια και ότι το 2021 θα είναι μια επίσης δύσκολη υγειονομικά χρονιά. Χρειάζονται λοιπόν εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των εργαζομένων και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να ανακοπεί το κύμα χρεωκοπιών και να σταματήσουν οι απολύσεις» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άφησε δημοσιονομικό μαξιλάρι ύψους 37 δισ., το οποίο η κυβέρνηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει για να στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο του τουρισμού.

Μάλιστα, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τις δράσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφορικά με την στήριξη του τουρισμού.

«Δίνω μάχη από τη πρώτη στιγμή της θητείας μου, ώστε να τονιστεί η σημασία του κλάδου τουρισμού για την οικονομία και την απασχόληση και να αναγνωριστεί η ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στον τουρισμό, που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν. Ένα παράδειγμα είναι η πρόταση μου για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης στον τουρισμό. Μια πρόταση που αποδείχθηκε δυστυχώς προφητική, καθώς ακολούθησε η κατάρρευση της «Thomas Cook» και τώρα η καταστροφική αυτή πανδημία. Η πρόταση μου αυτή υιοθετήθηκε και αποτελεί πλέον ένα από τα πάγια αιτήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στήριξη από όλες τις πολιτικές ομάδες» είπε.

 

 

πηγή: rosa.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This