Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Σιγά μην προκαλέσουμε με την αγωνία μας, ψυχικό πόνο στην γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής!

Must Read

Νέος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου με αφορμή την εξαίρεσή τους από τις άδειες ειδικού σκοπού.

Η κυρία Νικολάου πριν από λίγες ημέρες με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι της έκανε «αλγεινή εντύπωση το αίτημα τους για άδειες ειδικού σκοπού».

Οι σωφρονιστικοί «σήκωσαν το γάντι» και με ανακοίνωσή τους Με με τίτλο “dura lex sed lex” (σκληρός νόμος αλλά νόμος) της… θύμισαν, όχι μόνο τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν, αλλά και ότι τους χρωστάει –μια και η κυρία Νικολάου είναι προϊσταμένη τους- 40.000 μέρες αδείας και 80.000 ρεπό!

Την κατηγορούν δε, ότι αντί να κάνει διάλογο μαζί τους «πρόσωπο με πρόσωπο» μεταχειρίζεται το facebοok και το twitter για να εκφράσει πολιτικό και συνδικαλιστικό λόγο.

Επίσης εμφανίζονται βαθιά ενοχλημένοι διότι (εμμέσως πλην σαφώς) η κυρία Νικολάου τους θεωρεί κοπανατζήδες και φυγόπονους ενώ υποτιμά τις συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ είναι η παρακάτω:

dura lex sed lex”

Ούτε πιστεύαμε, ούτε προσδοκούσαμε πως με έγγραφό μας προς τον κύριο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και πολιτικό προϊστάμενο της κυρίας Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να ζητήσουμε διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς χορήγησης ειδικών αδειών απουσίας λόγω COVID19, πως θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε στην κυρία Γενική Γραμματέα ψυχικό πόνο. «Αλγεινή εντύπωση» όπως η ίδια αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή της στο facebook, που όπως φαίνεται μαζί με το twitter είναι τα αγαπημένα, αν όχι τα αποκλειστικά, μέσα που χρησιμοποιεί για πολιτικό ή συνδικαλιστικό διάλογο.

Εμείς απλά θέλαμε να δηλώσουμε τον δικό μας πραγματικό πόνο για την σχετική οδηγία – σύσταση της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τους Διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης για μη χορήγηση ειδικών αδειών απουσίας.

Πιστεύαμε πως πριν αντιδράσουμε οφείλαμε να ενημερώσουμε τον κύριο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς η οδηγία – σύσταση αυτή ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τους ειδικούς επιστήμονες και την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Θεοδωρικάκου και του Υπουργού Υγείας κυρίου Κικίλια.

Ταυτόχρονα, θέλαμε να δηλώσουμε πως αποστρεφόμαστε τις δοκησισοφίες, πόσω μάλλον όταν αυτές είναι απέναντι στον ειδικό επιστημονικό λόγο και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Ότι αρνούμεθα την κατά πως βολεύει εφαρμογή των νόμων. Πως μας ενοχλεί όταν κάποιος τόσο επιδεικτικά υποτιμά τις συνθήκες στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ασκούμε καθημερινά τα εργασιακά μας καθήκοντα. Πως μας εξοργίζει η άποψη που λέει πως όταν ένας υπάλληλος ασθενεί και κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων του, υπολείπεται της υπηρεσιακής του ευθύνης, της αίσθησης δημοσίου συμφέροντος, αγνοεί την υποχρέωση για δημόσια ασφάλεια και αδιαφορεί για τους συναδέλφους του.. Αλήθεια εν προκειμένω ποιος φέρεται να αγνοεί την δημόσια ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον και ποιος φέρεται να την προτάσσει;

Θέλαμε επίσης να διαμαρτυρηθούμε για όσους μας θεωρούν οιωνοί κοπανατζήδες και φυγόπονους. Αλήθεια πόσοι είναι οι συνάδελφοι που έκαναν προγενέστερα ή σκοπεύουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος απουσίας, ειδικά τώρα με το σαφώς πιο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αυτών των αδειών;

Οι ειδικές άδειες απουσίας προβλέφθηκαν για το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και εμείς αποδεδειγμένα είμαστε υπηρεσία με τις μακράν πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Μετά από όλα αυτά, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στην κυρία Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής πως προΐσταται μιας υπηρεσίας που στους περίπου 2.300 υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτή, οφείλονται διαχρονικά 40.000 και πλέον μέρες κανονικής άδειας και 80.000 περίπου ρεπό.

Αν και πιστεύουμε πως όλα αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει η κυρία Γενική Γραμματέας, οφείλουμε να διερωτηθούμε, τώρα που τα υπενθυμίσαμε θα αλλάξει κάτι; Γιατί αλλιώς, έτσι για να το ευθυμήσουμε λίγο, μας βλέπουμε σε λίγο όλους να σιγοτραγουδάμε με μια μικρή παραλλαγή το γνωστό «Όλα ………………. και ο πόνος σου δικός ΜΑΣ!».

ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This