Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Ντροπή: Τέταρτη η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη σπατάλη τροφίμων! Πετάμε -ο καθένας από εμάς- περίπου 196 κιλά το χρόνο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην… σπατάλη τροφίμων καταλαμβάνει η Ελλάδα!

Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του ΙΟΒΕ, κατά κεφαλήν πετάμε περί τα 196 κιλά τρόφιμα το χρόνο, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και χρειάζονται τρόφιμα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος, ανακοινώνοντας τη «Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων». Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι το υπουργείο φέρνει μια σειρά μέτρων για τη μείωση σπατάλης στα τρόφιμα, στο νομοσχέδιο για τα απόβλητα που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα. Τα εν λόγω μέτρα σκοπό έχουν να συμβάλουν στη μείωση κατά 50% της σπατάλης τροφίμων.

Δωρεές τροφίμων

Μεταξύ άλλων, θεσπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση να καταγράφουν τα απόβλητα τροφίμων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων οι επιχειρήσεις του κλάδου, όπως τα σουπερμάρκετ, τα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία, κ.λπ.

«Επίσης, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσουμε πώς μπορούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις δωρεές τροφίμων, όπως, για παράδειγμα, ποια τρόφιμα μπορούν να δωρίζονται, διότι είναι λυπηρό να πετιούνται βρώσιμα αγαθά την ώρα που κοινωφελή ιδρύματα και άνθρωποι τα χρειάζονται», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ