Εξαρθρώθηκε 25μελής σπείρα αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη που λήστευε πεζούς σε στάσεις και μέσα σε λεωφορεία

Must Read

Αλλοδαποί έκλεβαν περαστικούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί έναν περίπου χρόνο και είχαν δημιουργήσει μια πολυμελή σπείρα από 25 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Αποδείχθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ενέχονταν και σε 47 περιπτώσεις κλοπών και 2 ληστειών, είχαν διαπράξει 36 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως είχε προκύψει από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από τη συλλογή και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2018 έως τα μέσα Απριλίου 2019 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενεργώντας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είτε κατά μόνας, διέπραξαν επιπλέον 29 κλοπές, 7 ληστείες και ενέχονται σε τέσσερις περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, τόσο από οικίες και σταθμευμένα οχήματα, όσο και σε βάρος πεζών (στάσεις και αστικά λεωφορεία).

Πλησίαζαν ανυποψίαστα θύματα και έκλεβαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά εκ των μελών της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την αρχική υπόθεση και κρατούνται σε διάφορα καταστήματα κράτησης της χώρας. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This