Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Νίκησε τον κορωνοϊό ο 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Για δέκα ολόκληρες ημέρες πάλευε με τον φονικό ιό στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και τελικά βγήκε νικητής!

Ο λόγος για τον 85χρονο μοναχό από τη Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους που είχε διασωληνωθεί, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Μάλιστα για τον 85χρονο είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επικοινωνούσε τακτικά με τους θεράποντες ιατρούς προκειμένου να μάθει νέα για την πορεία της υγείας του ηλικιωμένου.

Σωτήρης Τσιόδρας νοσοκομειο

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού σάιτ «Voria.gr» ο μοναχός αποσωληνώθηκε, ενώ βγήκε και αρνητικός στον ιό στο τελευταίο τεστ. Έτσι δεν θα χρειαστεί καν να νοσηλευθεί στην κλινική Covid. Αντιθέτως, θα μεταφερθεί στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου και θα παραμείνει εκεί έως ότου πάρει εξιτήριο, υπό στενή βέβαια ιατρική παρακολούθηση, καθώς έχει υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα υπέρταση.

Ο 85χρονος είχε κριθεί απαραίτητο να τεθεί υπό μηχανικό αερισμό όταν η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί ραγδαία λόγω της λοίμωξης Covid-19 στις 20 Σεπτεμβρίου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ