Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Κεραμέως: «Οι καταληψίες μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση» (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία και την υποχρεωτική εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, η οποία ξεκινά από σήμερα.

«Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες», είπε η Υπουργός και τόνισε ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

Για τις χαμένες διδακτικές ώρες, η κ.Κεραμέως διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Επανέλαβε ότι θέλει διάλογο με ανοιχτά σχολεία: «Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας» (σ.σ. με τον ίδιο τρόπο που υπολόγισαν το 17 μαθητές ανά μέσο όρο σε κάθε τάξη υπολόγισαν και το 3%;), ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Τέλος, για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και πως τα τα κενά που παρατηρούνται αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για τους υπαλλήλους καθαριότητας, η υπουργός πέταξε… το μπαλάκι των ευθυνών στους Δήμους: «Έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι και να καλύπτονται οι ενισχυμένες ανάγκες καθαρισμού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης