Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Έμποροι και βιοτέχνες ζητούν την επέκταση του «κουρέματος» των ενοικίων σε επιπλέον κλάδους

Επέκταση του μέτρου για εθελοντικό, αλλά και υποχρεωτικό «κούρεμα» ενοικίων και σε άλλους κλάδους ζητούν έμποροι και βιοτέχνες.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης χαρακτηρίζει αναγκαία την ένταξη και των επιχειρήσεων που ανήκουν σε παραγωγικούς κλάδους, όπως κατασκευή – παραγωγή – μεταποίηση, ειδικότερα για όσες η δραστηριότητά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Πρόκειται για επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης – υπόδησης, εστίασης, τροφίμων και ποτών, ειδών οικιακής και ατομικής υγιεινής, ειδών λαϊκής τέχνης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, η ανάγκη για συγκράτηση του τζίρου στη μικρή βιοτεχνική επιχείρηση είναι η ίδια όπως και στο λιανικό εμπόριο και στους άλλους κλάδους, γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκλειστούν χιλιάδες επιχειρηματίες που έχουν ελπίδα βιωσιμότητας και αγωνίστηκαν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους όλη την περίοδο της κρίσης.

Σε όλους τους ΚΑΔ του εμπορίου

Επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου σε όλους τους ΚΑΔ του εμπορίου, δεδομένου ότι το ενοίκιο καλύπτει μεγάλο ποσοστό του κόστους λειτουργίας τους, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, θα πρέπει στη μείωση να συμπεριληφθούν και οι μισθώσεις των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία, ιδρύματα, κληροδοτήματα, κ.λπ..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ