Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η Σύνοδος Κορυφής υιοθέτησε και τη φρασεολογία της Τουρκίας αλλά εμείς ικανοποιηθήκαμε!

Ικανοποιημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή η Σύνοδος Κορυφής υιοθέτησε και τη φρασεολογία της Τουρκίας για «Υφαλοκρηπίδα» και «Θαλάσσιες Ζώνες» γενικώς!  Τι άλλο θα δούμε Θεέ μας!!!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «ικανοποιημένος», επειδή η Σύνοδος Κορυφής διευκρίνισε μέσω κύκλων της ότι «καθίσταται σαφές ότι οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας αφορούν Οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών (Υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ)»!!  Αν δεν πρόκειται για θλιβερή άγνοια του Πρωθυπουργού τότε πρόκειται για εξίσου θλιβερή επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το «Βατερλώ» της Συνόδου Κορυφής.

Η φρασεολογία αυτή της Συνόδου Κορυφής στην ουσία υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της Τουρκίας περί «διαφορών» -στον πληθυντικό- μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.  Δηλαδή τη φρασεολογία που είχε δεχθεί ο Κώστας Σημίτης στα κατάπτυστα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι.  Κείμενα που με τεράστια προσπάθεια είχαν βάλει στο περιθώριο ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως ΠτΔ.

Ξαναγυρνάμε λοιπόν στη σκοτεινή, για τα εθνικά μας συμφέροντα, εποχή του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είναι και ο «μέντορας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Όπως ακριβώς το είχε προαναγγείλει στο άρθρο του στον ξένο τύπο και στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.  Και αυτό γιατί ο πληθυντικός «οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών» τα περιλαμβάνει όλα, πολύ μακριά από την πάγια εθνική μας θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι η πάγια εθνική μας θέση είναι πως μια και μόνη διαφορά έχουμε με την Τουρκία: Την οριοθέτηση της νησιωτικής -μόνο αυτής, όχι γενικώς και αορίστως- υφαλοκρηπίδας και των σχετικών με αυτήν Θαλάσσιων Ζωνών.  Όχι δηλαδή των Θαλάσσιων Ζωνών γενικώς.

Πρόκειται για αδιανόητη υποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, δίχως μάλιστα κανένα αντάλλαγμα, καμία εγγύηση.  Ας είναι βέβαιος ο κ. Μητσοτάκης ότι η υποχώρηση δεν θα περάσει.  Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής που θα μπορούσε να δώσει την ψήφο του σε κάτι τέτοιο.  Και σε ό,τι αφορά το μέλλον, με τέτοιες υποχωρήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την εκλογική τύχη του Κώστα Σημίτη το 2004.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ