Παρασκευή 25/6/2021

«Άγρυπνος φρουρός» μια διμοιρία Αστυνομικών στον Έβρο: Εδώ χτύπα η ακριτική καρδιά της Ελλάδας!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, που με τη διμοιρία του βρέθηκε για δεύτερη φορά στον Έβρο, μιλά για το υψηλό φρόνιμα και την περιφρούρηση για να μη περάσουν οι… ορδές λαθραίων.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Από τον περασμένο Μάρτιο που εντάθηκε η κρίση με τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, εναλλάσσονται στα σύνορα του Έβρου αστυνομικές δυνάμεις από όλη την επικράτεια για να τις ανακόψουν.

Η διμοιρία υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας βρέθηκε δεύτερη φορά στην ελληνοτουρκική μεθόριο και την περασμένη Κυριακή τα μέλη της επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στην κωμόπολη της Νέας Βύσσας, σε μικρή απόσταση από την Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με την παράδοση, πριν από τη χάραξη των συνόρων η Αγία Παρασκευή υπέδειξε την τοποθεσία αυτή, όπου βρέθηκε θαμμένη η εικόνα της. Στο σημείο όπου ήταν ενταφιασμένη ανέβλυσε αγίασμα. Η πηγή, που υπάρχει ως σήμερα, θεωρείται ότι έχει θαυματουργικές ιδιότητες. Η μονή φέρει και το όνομα της Αγίας Σκέπης, της Παναγίας.

Στο πιο ψηλό σημείο της Νέας Βύσσας υψώθηκε ένας επιβλητικός σταυρός, σύμβολο της Ορθοδοξίας, που ενόχλησε την Τουρκία (τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας μιλούσαν για «μεγάλη πρόκληση της Ελλάδας»)!

με τη γαλανόλευκη μπροστά στον επιβλητικό σταυρό

«Εδώ που χτύπα η ακριτική καρδιά της Ελλάδας η Αγία Σκέπη φρουρεί και σκεπάζει το ένδοξο έθνος μας και τους ακρίτες, δίνει δύναμη και ευλογεί τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους, τη συντριβή κάθε εχθρικής επιβολής…», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Ζάχος Καρακώστας.

«Εδώ το θρησκευτικό αίσθημα είναι πιο έντονο. Η παρουσία του Θεού, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στη δική μας ζωή, όσο μείναμε στα σύνορα ήταν ιδιαίτερα έντονη και μας γέμιζε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την απουσία των οικογενειών μας και των αγαπημένων μας», προσθέτει.

Το αίσθημα είναι μοναδικό

Η υποδοχή των ακριτών στους αστυνομικούς από τη Βοιωτία ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. «Σε κάθε μετακίνηση της διμοιρίας για τις Καστανιές για ανάληψη υπηρεσίας οι κάτοικοι μας χαιρετούσαν ένθερμα και δεν έλειψαν οι φορές όπου σταματούσαν την κλούβα για να μας δώσουν γλυκά, δημιουργώντας οικογενειακό κλίμα κατά την παραμονή μας στην όμορφη πόλη τους. Τους ευχαριστούμε θερμά… Το αίσθημα να εκτελείς υπηρεσία στα σύνορα είναι μοναδικό, το να δίνεις θάρρος και δύναμη στους ακρίτες είναι το καλύτερο δώρο γι’ αυτούς», λέει συγκινημένος ο Ζάχος Καρακώστας.

ο Ζάχος Καρακώστας ανάβει κερί εντός της Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα

Εκτός από τους ένθερμους υποστηρικτές των αστυνομικών, η διμοιρία από τη Στερεά Ελλάδα βρήκε στον ακριτικό Έβρο και έναν πιστό φίλο, έναν «άγρυπνο σκοπό της κλούβας», όπως χαρακτήρισαν τον Ακρίτα, έναν αδέσποτο σκύλο, ο οποίος βρήκε καταφύγιο ανάμεσα στους ενστόλους (φρόντιζαν πάντα να του εξασφαλίζουν τροφή από το φαγητό τους και καθαρό νερό).

Η δέσμευση των αστυνομικών της Βοιωτίας προς τους ακρίτες του Έβρου, όταν τους αποχαιρέτησαν, ήταν η υπόσχεση ότι θα βρεθούν ξανά στα μέρη τους την επόμενη φορά που θα κληθούν να φυλάξουν Θερμοπύλες.

«Η χώρα αυτή δεν υπήρξε φτωχή, όπως μας υποχρέωναν ως σήμερα να πιστεύουμε εχθροί και “φίλοι”. Έχουμε και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, έχουμε και το ανθρώπινο δυναμικό. Και τα δύο αυτά, σε συνδυασμό με την αθάνατη ελληνική ψυχή, μπορούν να φέρουν την ευδαιμονία που αναμένει ο ελληνικός λαός», λένε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ