Μήνυση σε βάρος του διοικητή του e-ΕΦΚΑ υπέβαλαν οι συνταξιούχοι για μη συμμόρφωση σε απόφαση του ΣτΕ

Must Read

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Χρήστου Χάλαρη, για μη συμμόρφωση σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους δικαίωνε για περικοπές υπέβαλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), υποστηρίζοντας μάλιστα πως λόγω της αδράνειας του μεσολάβησε νέα νομοθετική διάταξη βάσει της οποίας ακυρώνονταν κάποιες ευνοϊκές γι’ αυτούς ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΕΝΔΙΣΥ, αφορμή για την καταγγελία στάθηκε η μη συμμόρφωση του κ. Χάλαρη σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) του περασμένου Μαρτίου (1439/2020), σύμφωνα με την οποία κρίνονταν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους με νόμους του 2012 (4051 και 4093). 

Και όπως λένε αυτό συνεπάγεται ότι έπρεπε να καταβάλλει τα ποσά που οφείλονται στους συνταξιούχους «τα οποία προέρχονται τόσο από περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων, όσο και από περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, για το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 έως 13.05.2016, ήτοι έως τη δημοσίευση του ν. 4387/2016.».

Ωστόσο, ο κ. Χάλαρης, όπως επισημαίνει το Δίκτυο, «ουδόλως συμμορφώθηκε ως όφειλε με την ως άνω απόφαση, ουδέν έπραξε, αντιθέτως δε, αδράνησε επί μακρόν, επί τετράμηνο». Αποτέλεσμα ήταν να δημοσιευθεί στις 31/07/2020, ο Ν. 4714/2020, που περιλαμβάνει και το «επίμαχο» αρ. 114.

Εκεί ορίζεται ότι τα ποσά που οφείλονται στους συνταξιούχους «καταβάλλονται άτοκα», ενώ την ίδια στιγμή, «αποσβέννυνται» οι όποιες αξιώσεις των συνταξιούχων, για «περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα», μετά τη λήψη των αναδρομικών ποσών που θα δώσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This