Τρίτη 22/6/2021

Βατόπουλος: «Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στις κλειστές δομές» – Αναγκαία η καθολική χρήση μάσκας

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Νίκος Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση του κορωνοϊού στις κλειστές δομές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει «μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στις κλειστές δομές, δηλαδή σε γηροκομεία, εργοστάσια και σε άλλους χώρους. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να προσέχουν όσοι ζουν ή εργάζονται σε τέτοιες δομές» καθώς τα γηροκομεία ή ακόμη και τα εργοστάσια όπως η κονσερβοποιία στη Σκύδρα «δείχνουν το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Η δυσκολία του κορωνοϊού είναι ότι έχει το χαρακτηριστικό να μεταδίδεται και από ασυμπτωματικούς».

Παράλληλα τόνισε πως είναι «κολοσσιαία η διαφορά ανάμεσα σε μια δομή με ένα ή τρία κρούσματα δίχως να έχει μεταδοθεί στους τρόφιμους και σε αυτά όπου υπάρχει μετάδοση στους τρόφιμους. Πρέπει να προφυλάξουμε τον κόσμο τηρώντας τα ατομικά μέτρα υγιεινής».

Στο τέλος επισήμανε πως η καθολική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους είναι αναγκαία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ