Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Για 500.000 πολίτες έχουμε ένα και μόνο περιπολικό!

Must Read

Όταν βγαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ύστερα από επίσκεψη στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, έπειτα από έντονα παράπονα που εκφράστηκαν, και καταγγέλλει ότι 500.000 πολίτες και μια τεράστια περιοχή αρμοδιότητας του τμήματος αστυνομεύονται από ένα περιπολικό και μόνο, πόση ασφάλεια μπορεί να νιώσει ο πολίτης στην περιοχή αυτή;

Η Ένωση Αστυνομικών, μάλιστα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τα δύο τελευταία χρόνια το τμήμα αποδυναμώνεται με σταθερό ρυθμό. Από την υπηρεσία απομακρύνθηκαν 12 αστυνομικοί, ενώ όσοι μετατέθηκαν σ’ αυτό και κατέχουν οργανική θέση αποσπάστηκαν στο σύνολό τους σε άλλες υπηρεσίες, πλην ενός συναδέλφου. Κατά συνέπεια, η υπάρχουσα δύναμη είναι 23 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 5 είναι αξιωματικοί, οι 3 υπηρεσία γραφείου και οι 15 εναπομείναντες αστυνομικοί καλούνται να αντεπεξέλθουν σε όλες τις ανελαστικές υπηρεσίες και τα έκτακτα υπηρεσιακά γεγονότα».

Και αναφέρεται στη συνέχεια της καταγγελίας: «Όλα αυτά έχουν προξενήσει αξεπέραστα προβλήματα, που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πλέον είναι φύσει αδύνατον να διαταχθεί εποχούμενη περιπολία για κάθε οχτάωρο, κι ως εκ τούτου η απογευματινή και βραδινή βάρδια εκτελείται από μια κοινή εποχούμενη περιπολία με το Τ.Α. Χαριλάου – Ανάληψης. Δηλαδή, 500.000 συμπολίτες μας και μια τεράστια περιοχή αρμοδιότητας αστυνομεύονται από ένα περιπολικό και μόνο»!

Και για πιθανές έκτακτες κλήσεις αναφέρεται: «Σε περίπτωση που τελεστεί κάποιο αυτόφωρο αδίκημα σε κάποια από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες, η εποχούμενη περιπολία ακινητοποιείται και το πλήρωμα συνδράμει τον αξιωματικό υπηρεσίας, ο οποίος κατά κανόνα δεν έχει βοηθό».

Δραστική κλιμάκωση των δράσεων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταλήγει στην ανακοίνωση λέγοντας πως «δεν εφησυχάζει και έχει ενοχλήσει αλλεπάλληλες φορές την ηγεσία, μέχρι σήμερα δεν έχει δει κάποια ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Για τον λόγο αυτό αιτήθηκε κοινή συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους διευθυντές αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφάλειας και Αστυνομίας ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις τους και, εφόσον δεν υπάρξουν λύσεις, θα προχωρήσει σε δραστική κλιμάκωση των δράσεών της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This