Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Δεύτερη εξέταση DNA ζήτησαν οι γονείς του Λαέρτη Μπεγιάι, με την ελπίδα να «πέσει φως» στον μυστηριώδη θάνατό του

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ακόμη και όταν η ταυτοποίηση που έγινε μέσω DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. απέδειξε ότι η σορός του άνδρα που ξεβράστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην Άνδρο ήταν του Λαέρτη Μπεγιάι, οι γονείς του δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι ο γιος τους είχε πέσει από το πλοίο ταξιδεύοντας από Ραφήνα για Μύκονο στις 9 Απριλίου του 2019, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

Οι τραγικοί γονείς και η αδελφή του λένε ότι ο Λαέρτης δεν είχε κανένα λόγο να δώσει τέρμα στη ζωή του, δεν είχε δείξει κανένα σημάδι ότι κάτι τον απασχολεί. Αντίθετα, ως την ημέρα που εξαφανίστηκε συμπεριφερόταν ως συνήθως και επιπλέον ήταν τόσο δεμένος μαζί τους που δεν υπήρχε περίπτωση να αναχωρήσει ουσιαστικά εν κρυπτώ για Μύκονο, όπου είχε κανονίσει να πάει αργότερα για να εργαστεί τη σεζόν. Την πεποίθησή τους ενισχύει το μπέρδεμα που είχε προκύψει με την ημέρα που είχε συναντηθεί με τον φίλο του μηχανικό.

Αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα κάνουν τους γονείς του 36χρονου ντιλιβερά να ζητούν επιπλέον ντοκουμέντα για να αποδεχτούν ότι ο νεκρός που είχε καταλήξει στα «αζήτητα» του Νεκροταφείου Σχιστού ήταν το παλικάρι τους. Η οικογένεια αποφάσισε να μην κλείσει η υπόθεση, τουλάχιστον για τους ίδιους, που θα ορίσουν εμπειρογνώμονα προκειμένου να λάβει δείγμα DNA από τη σορό του άτυχου 36χρονου, για να γίνει εκ νέου η διαδικασία ταυτοποίησης.

Σέβεται την επιθυμία

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στάθηκε έμπρακτα δίπλα στην οικογένεια, αν και είχε αντίθετη άποψη λόγω της εμπιστοσύνης που έχει στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, σέβεται την απόφαση για νέο τεστ DNA. «Σχετικά με την επιθυμία της οικογένειας Λαέρτη να πραγματοποιήσει τεστ DNA με δικό της εμπειρογνώμονα, δηλώνω ότι δεν έχω καμία αμφιβολία (έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές – ιατροδικαστική υπηρεσία και εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.) ότι η σορός που εντοπίστηκε στην Άνδρο είναι του Λαέρτη. Παράλληλα, σέβομαι την επιθυμία της οικογένειας να διευκρινίσουν τις όποιες λιγοστές αμφιβολίες διατηρούν», έγραψε για το θέμα ο κ. Τσούκαλης στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με όσα γνώριζε η οικογένεια του Λαέρτη, από τον ίδιο που τους ενημέρωνε για κάθε του κίνηση και απόφαση, επρόκειτο να δουλέψει για σεζόν στη Μύκονο. Όμως, θα ταξίδευε περίπου μία εβδομάδα μετά το μυστηριώδες δρομολόγιο της 9ης Απριλίου. Τι συνέβη και ο Λαέρτης έριξε με τον πιο τραγικό τρόπο την αυλαία της ζωής, του δεν το έχουν καταλάβει οι άνθρωποί του, οι οποίοι θα συνεχίσουν την αναζήτηση απαντήσεων ως το τέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ