Ν. Χαρδαλιας: «Νέα μέτρα σε 4 επίπεδα στις επιβαρυμένες περιοχές»

Must Read

Και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση από τους κυρίους Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της πανδημίας. Η καταγραφή των επιδημιολογικών στατιστικών από τον καθηγητή Μαγιορκίνη και η ανάλυση των μέτρων και των δεδομένων της πανδημίας από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τοποθέτησή του τόνισε πως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την Αττική να εμφανίζει καθημερινά εδώ και κάποιες εβδομάδες περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

Επιπλέον, έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις δύσκολες μέρες που έρχονται με την πτώση της θερμοκρασίας λόγω χειμώνα, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε (νέα) αύξηση της μεταδοτικότητας, υπενθυμίζοντας πως τα βασικά «όπλα» μας σε αυτή τη μάχη παραμένουν η μάσκα και η απόσταση.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο και έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης στην χώρα μας σε ό, τι αφορά την πανδημία.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ενώ έκανε αναφορά και στα –περιορισμένα, ευτυχώς- κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία.

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα θέσει ένα πλαίσιο μέτρων για την ασφάλεια στη χώρα μας, καθώς ενεργοποιείται ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

  • Επίπεδο ένα, ετοιμότητας.
  • Επίπεδο δύο, επιτήρησης.
  • Επίπεδο τρία, αυξημένης επιτήρησης.
  • Επίπεδο τέσσερα, αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 10.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του Συστήματος Υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή ΜΕΘ, και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ινχηλάτησης και της συσχέτισης κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Ο Χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This