Το «Smolny», το κορυφαίο εκπαιδευτικό πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Must Read

Το καλύτερο πλοίο της ναυτικής βάσης του Λένινγκραντ, το εκπαιδευτικό «Smolny» του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Τρίτη, επισκέφθηκε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας.

Το «Smolny», το οποίο ανήκει στον στόλο της Βαλτικής, έχει αναδειχτεί έξι φορές ως το καλύτερο της ναυτικής βάσης του Λένινγκραντ και μπορεί να φιλοξενήσει 30 εκπαιδευτές και 300 εκπαιδευόμενους. Το πλοίο χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, αν και οι Θεσσαλονικείς που το είδαν να καταφθάνει ένιωσαν αρχικά μια έκπληξη.

Το «Smolny», που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Σέτσιν στην Πολωνία και εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1970, δεν είναι ανοιχτό προς επίσκεψη στο κοινό, λόγω της πανδημίας του Covid-19, σε αντίθεση με την τελευταία φορά που «έδεσε» στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2016, οπότε ήταν επισκέψιμο.

Έχει μήκος περίπου 140 μέτρων, μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, και πλάτος άνω των 17 μέτρων, ενώ, βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών των πλοίων αυτού του τύπου, είναι οπλισμένο με δύο εκτοξευτές ρουκετών RBU-2500 «Smerch», δύο δίδυμα πυροβόλα ΑΚ-726 των 76,2 χιλιοστών και δύο δίδυμα πυροβόλα ΑΚ-230 των 30 χιλιοστών.

Σήμερα θα αναχωρήσει για άλλον προορισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This