Καθηγήτρια Α. Λινού: «Κορωνοϊός μαζί με γρίπη και δεν θα ξέρουμε τι έχουμε» – Ποια συμπτώματα να προσέξουμε

Must Read

Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τους επόμενους μήνες, όταν θα έρθει ο χειμώνας και θα φέρει μαζί του τις εποχικές ασθένειες, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε κρίση» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε πως «υπάρχει κίνδυνος (σ.σ. η πανδημία) να επιδεινωθεί γιατί θα συμπέσει με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα και δεν θα ξέρουμε τι έχουμε με κάποια συμπτώματα».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με την καθηγήτρια, είναι ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός των πολιτών στους κλειστούς χώρους, όπως οι εργασιακοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων. Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι Έλληνες δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κρύο.

«Στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο» σχολίασε η κυρία Λινού, επισημαίνοντας ότι μια σωστή κίνηση την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε, ειδικά τον χειμώνα, είναι να αερίζουμε καλά τους κλειστούς χώρους: «Καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα».

Αναφερόμενη στα μέτρα προστασίας, η κυρία Λινού θεωρεί -όπως και πολλοί ακόμα επιστήμονες- ότι η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς, θα περιόριζε την πανδημία.

Η καθηγήτρια ανέφερε πως άλλο ένα ανησυχητικό ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί είναι ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συνέστησε στους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές, χωρίς να επηρεάσουμε την ανθρωπιά μας» συνέστησε και πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει γιατί «ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και από κάποιον που είναι ανυποψίαστος».

Σχετικά με τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η πλειονότητα έχει υποκείμενα νοσήματα, πρότεινε να έχουν επαφές μόνο με μία οικογένεια και εξήγησε: «Δηλαδή, να υπάρχουν “κάψουλες” με μια οικογένεια και έναν ηλικιωμένο».

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού, που είναι ο υψηλός πυρετός, ο πονοκέφαλος, η μεγάλη εξάντληση και οι μυοσκελετικοί πόνοι και τόνισε ότι το φτέρνισμα δεν ανήκει στα πιο γνωστά συμπτώματα και δεν θα πρέπει να το φοβόμαστε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This