Ανακοινώθηκαν τα 5 επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού

Must Read

Πέντε είναι τα συνολικά επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού, με την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ να μετρά ήδη 11.500 εγγραφές για το επίδομα των 534 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απάντησε την Παρασκευή σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας και στον χώρο του πολιτισμού και φυσικά στους ανθρώπους του, εξειδικεύοντας όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την στήριξη του κλάδου, των δημιουργών του και των εργαζομένων σε αυτόν.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα συνεκτικό, δυναμικό πλέγμα παρεμβάσεων και περιλαμβάνουν:

  • Την αποζημίωση ειδικού σκοπού εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, ύψους 800 ευρώ.
  • Την πρόσθετη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ύψους 534 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με μονομερή αίτηση/υπεύθυνη δήλωση, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αυστηρά (μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 11.500 εργαζόμενοι στον Πολιτισμό).
  • Αναστολές συμβάσεων εργασίας με αποζημίωση 534 ευρώ ανά μήνα. Το μέτρο αυτό έχει επεκταθεί μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020.
  • Την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.
  • Την δίμηνη παράταση της χορήγησης του τακτικού επιδόματος ανεργίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This