Κυριακή 20/6/2021

Τα Ρίχτερ «χορεύουν» την Κρήτη! Τέσσερις σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις σεισμοί σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Στις 07:11 το πρωί σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το νησί και έκανε τους κατοίκους να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 47 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Σητείας και είχε εστιακό βάθος 15,3 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί άλλοι τρεις σεισμοί, στον θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη. Η πρώτη ισχυρή δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας. Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας. Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

ΛΕΚΚΑΣ

Οι απανωτές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη δεν προκαλούν ανησυχία. Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού η περιοχή προκαλεί σεισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ