Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε την «κοκαΐνη των φτωχών»!

Must Read

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τρία άτομα (19, 33 και 35 ετών) που είχαν «φορτώσει» την περιοχή της ΑΣΟΕΕ με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (γνωστή και με τη συντομογραφία «crystal meth»), ή όπως λέγεται στην πιάτσα των ναρκομανών «κοκαΐνη των φτωχών» (όνομα που πήρε από την δημοφιλή σειρά «Breaking Bad»).

Για την επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα παρακάτω:

«Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πλατεία Βικτωρίας.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (20-5-2019) το απόγευμα, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, τρείς (3) αλλοδαποί ηλικίας 19, 33 και 35 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.


Προηγήθηκε συστηματική έρευνα για τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην περιοχή πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πλατεία Βικτωρίας.
Μετά από εξακριβώσεις στοιχείων ατόμων και ενέργειες προσδιορισμού του προφίλ των εμπλεκόμενων, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και διακριβώθηκαν οι επιμέρους ρόλοι τους σε πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στην ανωτέρω περιοχή.
Επιπλέον εντοπίσθηκε διαμέρισμα, στην ίδια περιοχή, που χρησιμοποιείτο ως χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζα).
Από την έρευνα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.362) συσκευασίες ναρκωτικών, έτοιμες προς πώληση και συγκεκριμένα:

  • ηρωίνη βάρους (1.242) γραμμάριων σε (1.011) συσκευασίες,
  • κοκαΐνη βάρους (116) γραμμ. σε (10) συσκευασίες,
  • κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (370) γραμμ. σε (302) συσκευασίες και
  • ακατέργαστη κάνναβη (6.647,1) γραμμ. σε (39) συσκευασίες

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο
  • κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο
  • (158) φυσίγγια
  • (3) ζυγαριές ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των -1.255- ευρώ
  • (6) κινητά τηλέφωνα
  • ηλεκτρική συσκευή συγκόλλησης και
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This