Αγριεύει ο καιρός! Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και μήνυμα από τη ΓΓΠΠ

Σε επιφυλακή για την σφοδρή κακοκαιρία

Must Read

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους αλλά και… χαλάζι!

Που θα εμφανιστούν καταιγίδες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, και οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Κακοκαιρία την Δευτέρα

Τη Δευτέρα 12/10 βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. 

Καταιγίδες την Τρίτη

Τη νύχτα προς Τρίτη 13/10 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν. Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Προειδοποίηση από την ΓΓΠΠ

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της η ΓΓΠΠ προειδοποιεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι σε επιφυλακή για τους χειμάρρους που μπορεί να ακολουθήσουν:

«Ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας μας από το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου 2020) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου 2020, καλούμε τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία και Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες.

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hnms.gr.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This